Burlan: Este obligatoriu să se aprobe

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, crede că începutul anului 2022 va aduce aprobarea planului de restructurare a companiei, de către Comisia Europeană. “Este obligatoriu să se aprobe, fiindcă altfel nu am beneficia de ajutorul de stat pentru restructurare. Ajutorul de salvare pe care l-am primit anul trecut ar trebui să fie rambursat, iar societatea nu are resursele pentru a rambura 251 de milioane de euro”, a spus Burlan la Gorj TV.

Planul a fost prenotificat încă din august anul trecut, în decembrie 2020 a fost notificarea, dar iată că aprobarea ar putea să fie abia în 2022. “În decembrie anul trecut a fost notificat planul de restructurare la Comisia Europeană, după care a venit acea decizie de investigare a planului de restructurare. Au urmat pe tot parcursul anului 2021 discuții cu Comisia Europeană și, începând cu luna august, am avut în fiecare lună ședințe cu Comisia Europeană”, a spus Burlan.

Managerul CE Oltenia a explicat că semnele din ultima perioadă sunt pozitive: “La ultima videoconferință pe care am avut-o cu Comisia Europeană, au spus clar că apreciează progresul făcut de România în implementarea planului de restructurare, chiar dacă nu avem o decizie de aprobare a acestui plan”.

Mai mult, compania a aplicat în toată această perioadă măsurile prinse în planul de restructurare. “Suntem obligați să implementăm măsurile pe care ni le-am propus prin planul de restructurare, facem dovada că înțelegem necesitatea și suntem în termene”, a spus managerul CE Oltenia.

Burlan susține că aprobarea planul va veni după ce compania va face dovada ofertelor angajante din partea investitorilor alături de care CE Oltenia va constitui societățile de tip SpV, prin care vor fi realizate parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze. Firmele pot depune oferte până pe 29 noiembrie, iar Comisia Europeană ar mai avea nevoie de circa cinci săptămâni pentru aprobarea planului, ceea ce înseamnă că asta s-ar putea întâmpla undeva în luna ianuarie.

Vizualizări: 4,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: