Burlan, membru în Directoratul CE Oltenia

Daniel Burlan va fi pentru următoarele patru luni membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Acesta a fost selectat marți, 4 decembrie, de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere. Burlan a avut mai mulți contracandidați, printre care Octavian Graure și Vasile Scorțariu.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia are acum în componență și un specialist pe parte minieră, care lipsea după ce Daniel Antonie a fost revocat în vara acestui an. Daniel Burlan a fost în trecut director general al Societății Naționale a Lignitului Oltenia, care în 2012 a fuzionat cu complexurile energetice din Gorj și Dolj, formând actualul Complex Energetic Oltenia. Burlan a fost numit în directorat pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului pentru încă două luni.

Din Directoratul CE Oltenia mai fac parte Sorinel Boza - președinte, Constantin Bălășoiu, Dan Vasile și Ovidiu Bălăcescu.

Liderii de sindicat vedeau cu ochi buni această numire încă de dinainte ca aceasta să devină oficială. Președintele sindicatului Solidaritatea de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a spus că Burlan era cea mai potrivită numire. “Domnul Burlan cunoaște problemele din minerit, cred că va ajuta mult Divizia Minieră”, a spus Bunoaica. Și sindicalistul Constantin Crețan, în trecut critic cu Burlan, spune acum că acesta este un profesonist, dar care a făcut de-a lungul timpului greșeli ca urmare a unor influențe politice.

Vizualizări: 3,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: