Tibi Bălan e mulţumit de joc: Sunt mândru de jucătorii mei

Pandurii Târgu Jiu a pierdut primul joc oficial susţinut  pe noul stadion din Târgu Jiu, fiind  învinsă  la limită, scor 1-0 de universitatea Cluj.  Noul antrenor al gorjenilor, Tiberiu Bălan, a debutat cu stângul la formaţia gorjeană dar a apreciat la final jocul tinerilor săi fotbalişti. 

Pandurii a pierdut primul meci de pe propriul stadion la mai puţin de la o săptămână de când antrenorul Tiberiu Bălan, înlocuitorul lui Adrian Bogoi, a preluat echipa. Gorjenii au cedat greu, cu 1-0 în partida cu U Cluj, unicul marcator fiind chiar fostul jucători al gorjenilor, Daniel Pîrvulescu. Pandurii a fost echipa care a dominat începutul meciului iar mezinul echipei, Radu Filip, a irosit două mari situaţii de gol în minutele 12 şi 17. La prima a întârziat şutul din careu, deşi era singur cu portarul, iar la a doua a luftat din 4 metri. Clujenii au pornit pe contraatac şi au înscris prin Pîrvulescu.


La  finalul partidei antrenorul Bălan s-a declarat surprins plăcut de reacţia elevilor săi în faţa unui adversar de la care se aştepta să fie mai dificil: ”A fost un meci dificil, din punctul meu de vedere. Mă aşteptam la un meci mult mai dificil, dar mă bucur că băieţii au înţeles multe lucruri pe care nu aşteptam să le prindă aşa repede. Sunt mândru de ei, sincer. Au făcut un meci bun, au avut multe ocazii, chiar trei - patru, poate şi un posibil penalty, pe sfârşit, dar nu am ce să le reproşez. Cu puţină calitate la finalizare, eu cred că scorul putea extrem de uşor invers. Nu mă aşteptam să reacţioneze aşa bine. Mă aşteptam să fie un meci foarte greu, dar nu ştiu U Cluj dacă a avut două şuturi la poartă. A dat un gol. În rest, cred că noi am avut posesia. Cât am putut fizic, ne-am dus, am încercat, păcat că avem un atacant care este tânăr, are 17 ani, şi nu am ce să-i fac, nu pot să-l condamn. Se întâmplă, înţeleg şi eu miza jocului, şi, probabil, pentru că a fost şi atâta lume, i-a apărat pe mulţi dintre jucători. Dar cred că s-au autodepăşit şi au demonstrat că pot să joace fotbal. Eu încerc să implementez o metodologie de fotbal modern, cu mingea jos şi chiar mi-a plăcut”.

În urma acestui eşec  Pandurii rămâne cu 7 puncte după desfăşurarea meciului din etapa a 14-a, şi se menţine pe locul 18, retrogradabil, fiind la 8 puncte de prima poziţie de deasupra zonei retrogradării. Etapa  viitoare Pandurii va juca în  deplasare la liderul clasamentului CS Mioveni.

Galerie foto


Vizualizări: 685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: