PDL, servit pe tavă PSD-ului la CE Rovinari

O parte dintre directorii Complexului Energetic Rovinari au fost schimbaţi oficial ieri din funcţii, noile numiri arătând că portocaliul despre care se tot vorbea că ar exista aici a devenit un roşu aprins, vizibil nu doar pentru pedeliştii cu părul mai cărunt, ci şi pentru cei mai tineri prin partid. Noii şefi au avut în trecut şi, probabil, mai au şi acum, susţinere de la PSD Gorj, situaţia „de facto” arătând că PDL a capitulat la Rovinari şi, până la alegerile interne de luna viitoare mai are timp să facă nişte concesii celor care, teoretic, îi sunt adversari politici.

Numirile de acum au fost decise în Consiliul de Administraţie, numele noilor şefi fiindu-ne confirmate oficial de către directorul general Tiberiu Trotea. Astfel, şeful exploatării miniere Rovinari, Gore Popescu, potenţial candidat la şefia PDL Târgu Jiu, a fost înlocuit cu Gheorghe Leşu Daviţoiu, fost director general al CE Rovinari în anul 2009, când a fost susţinut de PSD pentru funcţia respectivă. Popescu s-a ferit să discute prea mult despre ceea ce i s-a întâmplat, lăsând să se înţeleagă mai degrabă că este dezamăgit şi că nu este momentul să vorbească deschis despre decizia luată de „colegii” săi de partid.

De asemenea, conform lui Trotea, noul director comercial al complexului este Ion Rebedea, care îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Popescu. Rebedea a fost anterior director comercial adjunct, în perioada în care unitatea era condusă de Daviţoiu. Consiliul de Administraţie a decis şi schimbarea din funcţie directorului de personal Emil Dragomirescu, înlocuitorul său fiind Sorin Olaru, consilier juridic în cadrul unităţii şi apropiat de PSD Gorj. Dragomirescu a devenit director comercial adjunct, post ce se pare că va fi restructurat şi în noua organigramă nu va mai apărea.

Directorii schimbaţi din funcţii sunt consideraţi în interiorul PDL Gorj apropiaţi atât de Cosmin Popescu, dar mai ales de fostul preşedinte Ionel Manţog, aflat în conflict deschis cu actualul preşedinte interimar al organizaţiei, senatorul Ion Ruşeţ.

Schimbările de acum se produc în contextul în care în luna martie vor fi organizate alegeri interne atât în cadrul PDL Târgu Jiu, cât şi la PDL Gorj.

Trotea avea nevoie de profesionişti în preajma sa

Directorul Tiberiu Trotea, totodată şi consilier judeţean PDL, menţionează că schimbările respective nu sunt unele politice, ci unele făcute doar pentru ca în fruntea complexului energetic să fie o echipă care să realizeze procesul de restructurare din acest an. „Nu e vorba de vreo conotaţie politică, ci doar de nevoia de a realiza o echipă de profesionişti, capabilă să aplice în această primăvară programul de restructurare al unităţii”, declară directorul general. De fapt, în spatele acestor declaraţii pacifiste se află o serie de informaţii legate chiar de posibila schimbare a şefului cel mare de la Rovinari, în cazul în care nu ar fi fost de acord cu noii promovaţi. În ultima vreme discuţiile despre atingerea vârstei de pensionare a unora dintre vechii directori din minerit, inclusiv a lui Trotea, au devenit tot mai dese, după schimbările de ieri actualul director general având în continuare susţinere pentru a restructura unitatea pe care o conduce de la începutul anului trecut.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: