Sindicaliştii de la UM Sadu l-au făcut praf pe prefectul Andrei

Sindicaliştii de la UM Sadu i-au bătut obrazul prefectului de Gorj Liviu Andrei. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost atacat pe faţă de sindicaliştii uzinei, care spun că prefectul a încurcat sumele de investiţii cu cele pentru echipamente. Andrei a declarat în presă că au fost achiziţionate echipamente de două milioane de euro, sumă infirmată de uzină. 

Andrei este numit profesor de sport care face declaraţii aberante provocând panică printre angajaţi.

În replică, prefectul spune că ancheta va scoate la lumină multe lucruri. Sindicaliştii spun că UM Sadu a dat 25 de mii de euro pe echipamente, nu două milioane de euro cât spune Andrei. De aici scandalul.         

„Prin declaraţiile sale aberante domnul prefect Liviu Andrei nu face altceva decât să amplifice şi mai mult starea de nelinişte a salariaţilor pe care îi reprezentăm şi care în aceste zile au trecut şi trec prin momente grele şi aşteaptă sprijin moral şi financiar din partea autorităţilor, inclusiv din partea reprezentantului Guvernului în teritoriu“, se arată în comunicat.

Andrei a spus că nu este „un nimeni de pe stradă să dea informaţii eronate“ sugerând că suma de 2 milioane de euro pentru echipamente este reală.

„Ei au spus-o. Că pentru persoanele care lucrează acolo s-au cumpărat echipamente şi că dacă acele echipamente erau purtate de persoane nu era niciun fel de problemă. Şi eu asta m-am întrebat, iar dacă sindicatul acuză treaba asta nu e sindicat, nu-i apără pe oameni, apără altceva. Eu vreau să ştiu care este rezultatul anchetei. Dacă acele femei purtau sau nu echipamentul de protecţie. Dacă le aveau totul şi s-au respectat normele de protecţie a muncii este în regulă“. „Nu am indus pe nimeni în eroare. Nu sunt un nimeni de pe stradă să dau informaţii eronate”, a adăugat prefectul Andrei.

Luat la mişto de sindicalişti

Când şi-a dat seama de valurile provocate, prefectul s-a mai gândit o dată. „Eu am declarat că este posibil ca suma aia care au prezentat-o acolo, despre care tot vorbeau să nu fie aia să fie alta, mai mică sau mai mare. Dar s-a cumpărat echipament de protecţie. Şi interesul tuturor este să afle să nu mai tot speculeze, să afle că echipamentul s-a pus în mâna oamenilor. Că s-a întocmit proces verbal şi în condiţiile acestea cred că ancheta face mari paşi către rezolvarea ei”, a mai spus acesta.

Comunicatul este semnat de Sindicatul liber din SC Uzina Mecanică Sadu SA. Ei merg mai departe şi îl ironizează pe prefect spunându-i profesor de sport. „Ar fi de dorit ca domnul prefect Liviu Andrei (fost profesor de sport), ajuns vremelnic în această funcţie să dezmintă public cele afirmate nefondat şi să sprijine activitatea viitoare a societăţii noastre“, au mai scris aceştia.

 UM Sadu îşi reia activitatea

Angajaţii Uzinei Mecanice Sadu vor reveni de luni la lucru, activitatea de producţie urmând să fie reluată parţial după explozia produsă vinerea trecută şi soldată cu doi morţi şi un rănit. Conform directorului general Gheorghe Lorin Boian, salariaţii vor începe să onoreze comenzile pe care uzina le avea contracte din perioada anterioară producerii exploziei. De asemenea, cei mai mulţi dintre salariaţi vor fi implicaţi în activităţi de mentenanţă, activitatea uzinei urmând să fie reluată doar parţial.

„Sunt activităţi de întreţinere şi reparaţii care se fac anual. Considerăm că putem face acest program de săptămâna viitoare şi, de aceea, de luni, toată lumea vine la uzină. Avem şi comenzi de onorat şi vă asigur eu că nu va fi un angajat care să nu aibă ceva de făcut, chiar dacă nu revenim încă la activitatea pe care am avut-o anterior”, a declarat Boian. Activitatea la Uzina. (G.I.)

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: