„Bursa primarului” pentru elevii de 10

Elevii din oraşul Turceni cu rezultate deosebite la învăţătură vor primi stimulente financiare din partea autorităţilor. Cuantumul burselor ce vor fi acordate a fost aprobat de Consiliul Local Turceni, în şedinţa de la finele lunii mai.

Primarul oraşului, Cristina Cilibiu, oferă „bursa primarului” pentru elevii Liceului Tehnologic Turceni care au avut media generală anuală 10 în anul şcolar 2017-2018. Vor fi acordate zece astfel de burse într-un cuantum de 1.000 lei/an/elev.
Vor mai primi bani şi elevii care au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele şi concursurile internaţionale, naţionale, interjudeţene şi judeţene. Pentru olimpiade şi concursuri internaţionale va fi acordată o bursă de 1000 lei/elev pentru locul al II-lea şi de 900 lei/elev pentru locul al III-lea. Vor mai fi acordate patru burse de excelenţă pentru locul I la olimpiadele naţionale, în cuantum de 800 lei, trei pentru locul al II-lea, în valoare de 700 lei, şi şase pentru locul al III-lea, în sumă de 600 lei/elev.

Cea mai mică bursă este de 200 lei, pentru locul al III-lea la olimpiadele şi concursurile judeţene, însă mai sunt şi alte burse de o valoare mai mare oferite de administraţia locală pentru elevii cu rezultate bune la olimpiadele şi concursurile regionale, interjudeţene sau judeţene.
Totodată, administraţia locală a aprobat şi acordarea a 142 de burse de merit, o bursă de studiu şi 15 burse de ajutor social, fiecare în valoare de 200 de lei/an/elev. Primăria Turceni a alocat peste 63.000 lei pentru acordarea acestor stimulente financiare elevilor din localitate.

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: