Cabana unui om de afaceri gorjean, mistuită de foc

Necaz mare pentru omul de afaceri gorjean Ion Firiza din Târgu Jiu. Cabana sa turistică din Valea Jiului s-a făcut scrum, luni dimineață, în urma unui incendiu violent. 

Patru persoane erau cazate în momentul declanșării incendiului, pompierii militari intervenind după ce au fost anunțați cu mare întârziere, în zonă nefiind semnal la telefoanele mobile pentru apeluri la 112. 

„Cea mai veche cabana din zona de vest a Văii Jiului a ars în această noapte. La ora 03:16, în noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost anunțat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag. 20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Patru persoane cazate în acel moment sau autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o mașină proprietate personală, cu arsuri la membrele inferioare și superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, a informat ISU Hunedoara.

Vizualizări: 5,472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: