Cabluri electrice în mocirlă, pericol pentru muncitori

update: Este vorba de firma Concelex care efectuează lucrări de reabilitare a turnurilor de răcire pentru SE Rovinari. La firmă lucrează și 23 de vietnamezi.

Angajatorii care efectuează lucrări de reabilitare pentru un producător în domeniul energetic din județul Gorj au fost verificați miercuri de către inspectorii de muncă, în timpul unui control efectuat cu sprijinul Poliției Orașului Rovinari, anunță ITM Gorj.

"Principala abatere de la legislația muncii constatată de către echipa de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj se referă la nerespectarea siguranței muncitorilor prezenți pe șantier, cablurile  de electricitate folosite pentru lucrări aflându-se în apă și mocirlă, existând oricând pericol de electrocutare, iar pompa utilizată la drenarea apei din punctul de lucru neavând împământare", arată un comunicat al instituției.

Pentru nerespectarea prevederilor legislative în privința securității și sănătății în muncă, angajatorul titular al lucrării riscă o amendă de 5.000 de lei. "De asemenea, pentru unii dintre muncitori, angajatorii nu au putut prezenta dovezi ale instruirii  complete în vederea muncii prestate", mai arată sursa citată. (A.A.)

Galerie foto
Vizualizări: 2,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: