Mineri de la Roșiuța, în greva foamei la CE Oltenia

Zece mineri de la Cariera Roșiuța au intrat miercuri în greva foamei în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu au primit clase de salarizare, care ar fi fost date "neamurilor, cățelușilor, celor care dau cu ciocul la șefi".

Protestatarii spun că, deși au calificări, sunt ținuți pe posturi de mașiniști, pentru ca salariile să rămână mici, asta deși fac orice muncă este nevoie la un moment dat.

Daniel Horcea, din partea administrației, i-a invitat pe protestatari la discuții cu șefii de la Resurse Umane, dar aceștia au refuzat, spunând că au mai fost și au fost mințiți. La un moment dat a ieșit pe scările companiei și șeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, în încercarea de a avea o discuție cu greviștii, dar a plecat când a văzut presa.

La protest au venit și patru polițiști, care i-au legitimat pe protestatari și i-au întrebat ce revendicări au.

Potrivit unor surse, protestatarilor li se vor alătura colegi de la alte cariere. Cei care au început protestul sunt din sindicatul Solidaritatea 2013, condus de Nicu Bunoaica. Oamenii spun că au început protestul de capul lor, nu la inițiativa liderului, care nici nu era miercuri dimineața alături de ei.

Galerie foto








Vizualizări: 5,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: