Cadavrul unui bărbat a atârnat nouă luni în ștreang

O localnică din comuna Roşia de Amaradia a trecut ieri prin clipe de coşmar, după ce a găsit scheletul unui consătean atârnat într-un brad.  Bărbatul a fost dat dispărut încă din luna octombrie a anului 2008, de când nu s-a mai ştiut nimic de el. La vremea respectivă a fost căutat de poliţişti şi de săteni, însă fără nici un rezultat. Corpul neînsufleţit al bărbatul intrat în stare de putrefacţie a fost găsit ieri într-o pădure din satul Ruget.

Ion Turbatu avea 63 de ani, iar în luna octombrie a anului 2008 a dispărut de acasă şi de atunci nu a mai fost văzut de nimeni. După nenumărate căutări făcute în zonă de poliţişti şi de localnicii din Roşia de Amaradia, bărbatul nu a fost găsit şi a fost dat apoi în urmărire generală. Dispariţia de la domiciliu în condiţii suspecte a fost desluşită ieri după-amiază de o bătrână din Roşia de Amaradia. În timp ce se afla la cules de ciuperci într-o pădure din satul Ruget, femeia a văzut pe pământ craniul unui bărbat, iar când şi-a aruncat ochii în sus a văzut şi corpul dispărutului atârnat de creanga unui brad. La aproximativ 9 luni de la dispariţie, din corpul bărbatului nu a mai rămas nimic altceva decât scheletul şi hainele.

Se pare că bărbatul s-ar fi spânzurat pentru că hainele nu prezentau urme de rupere sau deteriorare, iar scheletul era întreg. Membrii familiei au recunoscut hainele pe care le-a purtat bărbatul în momentul dispariţiei. „Este vorba de Turbatu Ion care a dispărut acum vreo 9-10 luni. În vremea respectivă s-au făcut cercetări, dar nu s-a reuşit nimic. Ulterior au continuat aceste căutări, dar fără folos. Ieri, o bătrână, mergând prin pădure după ciuperci, i-a descoperit capul. Era în putrefacţie, iar uitându-se pe brad a văzut şi restul cadavrului. Cred că a fost sinucidere”, a precizat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Femeia îngrozită a mers imediat la poliţie şi a povestit tot ce a văzut.  Poliţiştii împreună cu un procuror s-au deplasat imediat la faţa locului şi au demarat o anchetă, iar corpul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la serviciul de medicină legală. ”Am primit o sesizare cu privire la faptul că într-o pădure de pe raza localităţii Roşia de Amaradia a fost găsită o persoană spânzurată. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă şi în urma cercetărilor s-a stabilit că victima este un bărbat de 63 de ani, dispărut din octombrie 2008. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării unei constatări medico-legale”, a declarat Romina Dochian, agent în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 

Speranţele rudelor şi cunoştinţelor de a-l mai găsi pe bărbat în viaţă au fost spulberate. Cadavrul bărbatului va fi acum înmormântata creştineşte de familia îndoliată şi răpusă de durere.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: