Localnicii din Plopşoru, lăsaţi fără teren de fotbal

Scandal mare ieri după-amiază  la Plopşoru. Localnicii din comună sunt revoltaţi că localitatea a rămas fără teren de fotbal, din cauza faptului unui titlu de proprietate despre care spun că a fost eliberat ilegal de primarul Petre Grigorie. Noul proprietar al terenului este Ovidiu Pârâianu, un cunoscut artist fotograf din județ, care nu a întârziat să bată ţăruşul pe pământul lui.

Acesta a tăiat ieri cu un flex toate barele metalice care indicau faptul că acolo este baza sportivă a comunei Plopşoru şi a scris cât se poate de vizibil pe porţi “Teren privat. Intrarea interzisă.”.  Totodată şi poarta de la intrare are un lacăt nou, nouţ 

Bătrânii din Plopşoru îşi amintesc că terenul pe care este situată baza sportivă din localitate a făcut parte din moşia lui Ilie Sârbu. Şi dacă este să urmărim arborele genealogic, între Ilie Sârbu şi Ovidiu Pârâianu nu există nici o legătură de rudenie, că să-i revină ca moştenire, susțin localnicii. Baza sportivă din localitate este situată pe acel teren de 30 de ani, timp în care nimeni nu şi-a exprimat intenţia de a revendica terenul. În anul 1999, conform unei hotărâri a consiliului local din Plopşoru, suprafaţa respectivă  a intrat în proprietate publică şi a fost încredinţată echipei de fotbal. 

Începând cu anul 2005, Ovidiu Pârâianu a depus la primăria din Plopşoru o serie de cereri prin care solicita terenul cu pricina, numai că până acum nu i s-a aprobat niciuna. Ajunşi la faţa locului, am încercat să-l contactăm pe primarul din Plopșoru pentru a da o explicaţie localnicilor adunaţi la baza sportivă.  Acesta însă nu ne-a onorat cu prezenţa, susținând că este plecat din zonă.  Asta  în condiţiile în care cu câteva minute mai devreme fusese văzut de localnici. 

Pe lângă faptul că echipa localităţii Plopşoru, Ştiinţa Ceplea, nu va mai avea unde să se antreneze, tocmai acum când a ajuns în divizia D, terenul era binevenit şi pentru copiii din localitate. Bătrânii se tem că nu vor mai avea unde să meargă cu nepoţii lor să se joace, dacă pe terenul de fotbal a fost pus lacătul. Fiind o zonă intens circulată de maşini de mare tonaj, dar nu numai, acestora le e frică acum să nu cumva să-şi scape nepoţii din ochi.

Pentru a li se demonstra legalitatea actului de proprietate întocmit pe terenul de fotbal din Plopşoru, localnicii din comună sunt decişi să conteste această decizie în instanţă.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: