Cai ridicați de pe străzile din Târgu Jiu. Ce campanie demarează primăria

Patru cai care se plimbau liberi pe o stradă din Târgu Jiu au fost prinși și duși la obor. Pentru a-i recupera, proprietarii animalelor vor trebui să plătească o amendă și câte 20 de lei pentru fiecare zi în care animalul rămâne în adăpostul de pe Calea București. De altfel, Primăria Târgu Jiu va demara o nouă acțiune de ridicare a cailor de pe străzi.

Patru cai au fost ridicați, miercuri, de pe strada Hidrocentralei. Un trecător a alertat Poliția Locală să intervină. Animalele lăsate nesupravegheate au fost duse la obor. „Un echipaj din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu a intervenit pe strada Hidrocentralei în urma unei sesizări telefonice primite prin Dispeceratul instituției în care se specifica faptul că au fost observați patru cai nesupravegheați. A fost direcționat un echipaj la fața locului care a luat măsura îndepărtării animalelor de pe carosabil pentru evitarea unui pericol iminent de producere a unor accidente provocate de caii lăsați nesupravegheați pe domeniul public și a fost anunțat serviciul abilitat să intervină. Caii au fost preluați de Serviciul Ecarisaj și duși la obor”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Urmează acum ca polițiștii locali să identifice proprietarul cailor. Acesta riscă o amendă de până la 500 de lei.

Primăria Târgu Jiu va demara o campanie în rândul proprietarilor de animale. La începutul acestui an, un tânăr din Târgu Jiu și-a pierdut viața în urma unui accident de circulație provocat de doi cai lăsați liberi pe centura orașului. „Primăria Municipiului Târgu Jiu inițiază o campanie cu privire la identificarea și microciparea tuturor cabalinelor de pe raza municipiului și a localităților componente. Această măsură este imperios necesară în contextul evenimentului tragic, ce a avut loc la începutul acestui an, în urma căruia o persoană a decedat. Campania se va desfășura în perioada 25 iulie-25 august 2017”, a explicat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 

Galerie foto



Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: