Parcare pe drumul spre Sadu. Proprietarii de terenuri, nemulţumiţi de despăgubiri

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere creează din nou tensiuni în rândul proprietarilor de terenuri din judeţ. Compania lucrează de zor la amenajarea unei parcări pe DN 66, Rovinari-Târgu Jiu-Bumbeşti Jiu, asta chiar dacă n-au purtat nicio discuţie cu proprietarii terenurilor ce urmează să fie afectate. Oamenii sunt revoltaţi că nu cunosc nici măcar preţul la care urmează să fie despăgubiţi.

Parcarea de repaus pentru maşinile de mare tonaj urmează să fie amplasată la ieşirea din Iezureni, la aproximativ cinci kilometri mergând către Sadu, pe partea dreaptă, între şoseaua naţională şi calea ferată. CNAIR a pus deja utilajele la lucru chiar dacă nu există nicio înţelegere cu proprietarii de terenuri din zonă. Printre cei afectaţi se numără şi Eftemie Popescu, fost consilier local la Bumbeşti Jiu, care susţine că oamenii sunt revoltaţi din cauza aroganţei de care dă dovadă compania. „Acum ne-am trezit că cei de la compania de drumuri excavează acolo, fără să discute cu oamenii, fără să existe un acord din partea proprietarilor, fără nimic. Proprietarii trebuiau informaţi, cel puţin. Oamenii sunt revoltaţi din cauza atitudinii arogante a CNADNR. Pe oameni îi interesează suma despăgubirilor”, a spus Eftemie Popescu, şi el proprietar a două parcele în zonă. În total, vorbim despre 42 de cetăţeni afectaţi care sunt îngrijoraţi acum de nivelul despăgubirilor. „Nouă la început ne-a spus proiectantul că preţul de referinţă temeinic şi conform realităţilor este de 3,24 euro, un preţ cu care oamenii ar fi fost de acord, dar nici pe departe cu un leu metrul pătrat, aşa cum s-a despăgubit pe linia de centură. Suntem decişi să luăm măsuri radicale pentru că suntem proprietari”, a declarat Eftimie Popescu,  consilier local.

Tudor: „Este hotărâre de expropriere”

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale, spune că oamenii nu au fost chemaţi la discuţii pentru că nu-şi aveau rostul. Există deja o hotărâre de expropriere emisă de guvern în primăvara acestui an, aşa că oamenii au dat drumul la lucrări. „Este făcută exproprierea, oamenii au fost identificaţi cu terenurile. Suma, la fiecare expropriat, este prevăzută, este calculată în funcţie de grilele de valori din zona respectivă a terenului şi oamenii urmează să fie chemaţi, să se încheie procesele verbale cu ei ca să-şi primească banii. Nu ştiu sumele prevăzute. Nu compania stabileşte preţurile”, a declarat Ion Tudor.

Cert este că, în urma discuţiilor apărute, şefii companiei au acceptat în final să se întâlnească cu oamenii miercuri, 26 iulie. Proprietarii care nu vor fi mulţumiţi de nivelul despăgubirilor vor trebui să se adreseze instanţelor de judecată.

Vizualizări: 2,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: