Câinii casaţi ai Jandarmeriei, preluaţi de jandarmi

Câinii aflaţi în dotarea Jandarmeriei Gorj sunt antrenaţi zilnic pentru misiuni extrem de dificile cum ar fi detectarea explozibilului, misiuni de asigurarea a ordinii publice, detectarea drogurilor. Ca urmare, aceştia au nevoie de maximă atenţie din partea conductorilor personali care îi antrenează zilnic. „În acest moment avem în inspectorat cinci câini şi doi pui. Toţi sunt folosiţi în misiuni de patrulare, intervenţie, detectare explozibil. Este foarte greu să formezi un cuplu conductor-câine şi mai mult decât atât antrenamentul nu le lipseşte. Există o relaţie strânsă între conductor şi câine motiv pentru care dacă li se schimbă conductorul, acestora le trebuie ceva timp să se acomodeze cu noul conductor”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj.

Legătura între cei doi este atât de strânsă încât atunci când vine vremea scoaterii câinelui din exerciţiu, acesta ajunge tot în grija personală a conductorului, legătura afectivă fiind prea mare ca să fie abandonat.

În acest moment, Inspectoratul de Jandarmi Gorj are un singur câine care urmează să fie casat în următoarea perioadă, acesta fiind prea bătrân pentru a mai face faţă antrenamentului. Fui a venit de la Centrul Chinologic din Sibiu acum nouă ani, acesta îndeplinind vârsta de casare chiar luna viitoare. „Cel mai bătrân este Fui, are nouă ani, îi face luna viitoare şi deja îndeplineşte vârsta de casare. Este un câine dresat pentru însoţire patrulare şi din păcate trebuie să ne despărţim de el. Ca majoritatea câinilor casaţi şi Fui va merge în grija conductorului lui care şi-a manifestat interesul să-l păstreze”, a declarat Dan Grădineanu, comandor şef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi.

Bogdan Safta este cel care îl va lua în grijă pe Fui, aceştia antrenându-se de mai bine de cinci ani împreună. „Imediat ce îndeplineşte vârsta de casare îl voi duce la părinţii mei pentru că îmi este foarte greu să mă despart de el. Este la mine de cinci ani şi m-am ataşat foarte mult de el, ba chiar mi-a salvat viaţa în mai multe rânduri”, a declarat Bogdan Safta.

Ceilalţi doi pui aflaţi la Inspectoratul de Jandarmi Gorj urmează să fie antrenaţi pentru misiuni de salvare mai ales în zona montană.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: