Râul Şuşiţa a rupt malurile, un cartier din Târgu Jiu sub ape

Mai multe locuințe din municipiul Târgu-Jiu sunt amenințate de Râul Sușița. Din cauza ploilor abundente, a crescut nivelul apei și a început să rupă din mal. Viitura le-a distrus curțile localnicilor, care dau vina pentru această situație nu pe vreme, ci pe autorități, care nu iau măsuri cu albia râului, al cărui curs a fost modificat de staţia de asfalt.

Aproximativ 10 familii din Municipiul Târgu-Jiu  se uită neputincioase cum râul Șușița înaintează spre locuințe. Câteva zeci de grădini sunt deja inundate. Miercuri noaptea a venit viitura și, pe lângă faptul că a rupt din mal, a luat și gardurile oamenilor. „Nu mai avem liniște, a vuit toată noaptea Șușița și dimineața când ne-am trezit am găsit gardurile luate. Am investit și noi bani și acum s-au dus pe apă. Mai rău e că Șușița a început să erodeze malul și se apropie din ce în ce mai mult de casele noastre”, a spus un localnic.

Dau vina pe conducerea de la Apele Române

Oamenii dau vina pe cei de la conducerea Apelor Române și pe autorități, că nu iau măsuri în această zonă. Localnicii susțin că problemele au apărut din cauza unei stații de asfalt care a modificat cursul apei. „Noi nu aveam probleme până acum câțiva ani, până s-a făcut stația asta de betoane sau de asfalt. Au înaintat și au modificat cursul apei. Au venit cei de la ape, am făcut un dig la solicitarea noastră și l-a luat apa. Au pus câteva pietre într-o plasă de sârmă. Când l-am sunat pe domnul director ne-a  zis să-l lăsăm în pace, că nu are timp de noi și nici fonduri să rezolve. Să așteptăm să se retragă apele”, s-a plâns unul din cei afectaţi.

Conducerea Apelor Române dă vina pentru situația creată de cantitățile mari de precipitații căzute în ultimele zile. Ploile abundente au creat probleme în mai toate localitățile din Gorj. „Toate cursurile de apă sunt la cote maxime din cauza ploilor. Acolo e o apărare în spatele locuințelor, care s-a menținut cât a putut, dar a fost luată de ape. Când se retrag apele intervenim cu personalul nostru. Nu are nicio legătură cu stația de asfalt”, a declarat Teodor Popescu, director Apele Române.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: