Câinii din Rânca, sterilizați gratuit. Provocare pentru primari

Toți câinii fără stăpân din stațiunea Rânca ar putea fi sterilizați gratuit. Acțiunea este programată la sfârșitul acestei luni. O echipă de medici români și germani se va ocupa de această acțiune voluntară. Cabanierii speră ca, în acest an, veterinarii să aibă mai mult succes decât anul trecut când au plecat a doua zi pentru că nu i-a ajutat nimeni să prindă maidanezii.

Radu Miruță, proprietarul unei cabane în Rânca, a făcut apel la cele două primării să se implice și să ajute medicii. Este nevoie de câteva persoane care să prindă câinii fără stăpân pentru ca medicii să-i poată steriliza.

O acțiune similară a avut loc anul trecut, însă nu a fost încununată de succes. Medicii nu au avut cum să sterilizeze animalele pentru că nu i-a ajutat nimeni să prindă câinii. „Prin grija unor oameni de munte și iubitori de animale, o echipă de medici româno-străini va ajunge cu o caravana mobilă la Rânca la finalul lunii iulie pentru a steriliza gratuit câinii numeroși din zonă. Anul trecut, echipa de medici germani a plecat dezamagită, a doua zi după ce a ajuns, fiindcă cele două primării au spus că nu se pot organiza pentru prinderea patrupedelor. Domnilor primari, poate anul acesta, informați cu o lună înainte, veți putea ajuta voluntarii!”, a fost mesajul lui Radu Miruță.

În mod normal, a mai subliniat acesta, costă 350 de lei să sterilizezi un câine la clinică. „Domnilor primari, vă propun o provocare: la fiecare câine sterilizat gratuit, să puneti câte o băncuță în stațiune! La fiecare băncuță pusă de dumneavoastră, proprietarii vor mai pune încă una”, a fost provocarea lansată de Miruță.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: