„Calculul hârtiei ne indică drept favoriţi”

FC Astra Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu Stadion Astra din Ploieşti 
Echipa probabilă: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Păcurar, Vasilache – Raskovic, Stromajer. 
Rezerve: Mingote, Grecu, Rusu, Nalaţi, Murgan, Luţu, Arrieta. 

Pandurii debutează duminică de la ora 18:30 în noul sezon printr-un meci în deplasare cu FC Astra Ploieşti. Antrenorul Sorin Cârţu a definitivat aseară lotul pentru acest joc dar şi primul unsprezece, care include jucătorii pe care s-a bazat în meciurile de verificare. Pe lista indisponibililor se află doar patru jucători accidentaţi Tilincă, Kutlacic, Ghindeanu şi Tremonti şi doi străini care nu au cartea verde, Basara şi Lima. 


Jocul cu Astra Ploieştui este considerat important de antrenorul Cârţu care crede că totuşi echipa sa e favorită prin prisma experienţei. Cu toate acestea tehnicianul se teme de căderile din joc care dau inconstanţă şi pe care le-a observat în meciurile de verificare. 

Reporter: Cât de important credeţi că e meciul de debut în noul sezon pentru Pandurii?
Sorin Cârţu: E important ca orice meci când începe campionatul. Debutul e totdeauna foarte important. Mai ales că jucăm şi cu o echipă nou promovată. Ne-am plâns anul trecut că am avut un program greu, că în primele etape s-a jucat cu Dinamo, Urziceni sau Timişoara, uite că acum avem un program mult mai echilibrat şi alternăm jocurile cu echipele nou pomovate cu echipe dificile, cu Craiova, cu Vasluiul sau CFR Cluj şi atunci avem obligaţia să exploatăm şi noi această situaţie. De aceea spun că e foarte important pentru că aşa cum începi contează foarte mult.
Rep.: Preşedintele Condescu are un singur pronostic, doi pentru acest meci, dumneavoastră ce credeţi că va fi la Ploieşti?
S.C.:Calculul hârtiei ne indică ca favoriţi dar nu ştiu dacă este atât de sigur acest lucru dar vom vedea. Sigur că toţi vrem peste tot victorie, nu numai cu Astra, vrem şi cu Vasluiul şi cu Craiova dar să vedem de cât suntem în stare. Pentru că e început de campionat şi nu avem o stare de pregătire 100% sau de participare la joc. Probabil că în aceleaşi condiţii e şi echipa adversă, dar şi alte echipe din campionat. Pentru că e greu ca într-o lună de pregătire sau 35 de zile de când au venit din vacanţă să faci şi pregătirea, să formezi şi primul unsprezece. 
Rep.: V-aţi decis asupra primului unsprezece cu care veţi începe noul sezon?
S.C.: Da. În mare ştiu cu cine voi aborda acest prim meci şi care vor fi cei 18 din lot. Să vedem ce mai intervine până la joc. Ştiu care e prima echipă dar asta nu o spun. 
Rep.: Probleme deosebite de lot sunt în acest moment la Pandurii?
S.C.: Sunt aceste probleme mai vechi cu Tilincă, Ghindeanu, Kutlacic, Tremonti. Sunt probleme şi cu cei care nu au cartea verde, Basara şi Lima. 
Rep.: Nunes va rămâne în lot la Pandurii, ce impresie v-a făcut?
S.C.: Nu ştiu, asta decide preşedintele dacă va fi în lotul nostru. El are kilograme în plus şi foarte greu cred că le va da jos. Eu nu am văzut nici un progres la el cât a stat aici dar preşedintele decide ce facem cu el. Am înţeles că sunt şi bani mulţi ceruţi pe el. 
Rep.: Despre adversarul din prima etapă ce ştiţi, îi cunoaşteţi pe cei de la Astra Ploieşti?
S.C.: Nu ştiu mare lucru despre ei, le ştiu caracteristicile unor jucători cu care am lucrat. Pe Chiacu sau Dumitrescu în rest puţin cunosc din forţa şi valoarea lor. Eu mai puţin sunt preocupat de adversar ci mai mult de ceea ce vreau să dea echipa noatră. Vom vedea la meci cum va fi pentru că se joacă şi în anumite condiţii de temperatură. 
Rep.: Aţi spus că va temeţi de anumite perioade de cădere a jocului, acum cum e situaţia?
S.C.: Da, am arătat o anumită inconstanţă şi la meciurile amicale. Nu avem o constanţă în tratamenul jocului pe întreaga durată a partidei şi avem căderi şi pe faza defensivă. Pe atac ne batem joc de foarte multe faze de finalizare. 
Rep.: S-a sudat un cuplu de atac acolo între Raskovic şi Stromajer?
S.C.: Da, pentru început putem spune că da. Dar asta nu înseamnă că tot ceea ce intră acum în primul unsprezece la jocul de la Astra vor fi şi titularii acestui sezon. Meciul acesta va fi un barometru pentru viitoarele etape nu numai pentru atacanţi ci pentru toată lumea. 


Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: