Căldărușe (SMEO): Nici în 2026, nu vom ajunge pe profit

„Nici în 2026, nu vom ajunge să fim pe profit!” O spune sindicalistul Gabriel Căldărușe despre situația în care se regăsește Complexul Energetic Oltenia. Cu toate acestea, nu doar certificatele de dioxid de carbon atârnă greu la gâtul companiei energetice, ci și imposibilitatea de a extinde excavările în toate carierele.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia a explicat că nu doar certificatele de dioxid de carbon și prețurile lor sunt cele mai mari probleme ale companiei. Chiar și-așa, situația financiară a companiei nu se va redresa prea curând.

Gabriel Căldărușe estimează că nici peste șase ani nu va reuși compania să ajungă pe profit. Are deja câțiva ani de când acumulează pierderi de sute de milioane de lei. „Nici în 2026, ținând cont de evoluția certificatelor de carbon, nu vom ajunge să fim pe profit. Să dea Dumnezeu să nu fie așa. Poate ne ajută forța divină să scăpăm de acest calvar pentru Complexul Energetic Oltenia. Sunt extraordinar de multe probleme. Lipsa fronturilor de lucru, aceste taxe care există, dar dacă suntem corecți vedem că și cu certificatele de carbon la 0,1 euro, situația nu era una pozitivă. Nu e suficient să aruncăm cu anumite lucruri în stânga și dreapta fără să spunem că există și alte lucruri. Sunt puțin mai grave decât ne așteptam”, a declarat Gabriel Căldărușe, la Tele3.

Vizualizări: 1,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: