Căldăruşe convoacă liderii din CEO la discuţii

Sindicatele din minerit şi energie vor stabili, cel mai probabil, un calendar al acţiunilor, dacă după şedinţa din 12 august administraţia nu le va acorda cota de cărbune. Liderul Sindicatului Mine Energie, Gabriel Căldăruşe, susţine că va invita la discuţii toţi preşedinţii de sindicate din complex pentru a stabili împreună cum să reacţioneze.

Gabriel Căldăruşe, liderul SMEO, a declarat că ziua de 12 august, când va avea loc şedinţa dintre administraţie şi sindicate, va fi decisivă. Dacă administraţia nu va acorda cota de cărbune, vor urma acţiuni sindicale. “S-ar putea ca ziua de 12 să fie definitorie în sensul acesta. Să vedeţi reacţii dure începând cu 13, 14 sau chiar din ziua respectivă în funcţie de rezultatul negocierilor”, a declarat acesta. El a mai spus că va contacta şi ceilalţi sindicalişti din complex pentru a pune la punct, împreună, un plan de bătaie.

„Până pe 12 august trebuie să avem o strategie bine definită. Trebuie să fie o întâlnire până pe 12 august. Eu aş vrea o întâlnire cu toţii. Unde e vorba de interesul tuturor salariaţilor trebuie să uităm, ce ne-a separat şi la momentul de genul acesta trebuie să dăm dovadă de solidaritate”, a mai spus acesta.

Vizualizări: 3,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: