Consilierii de la Turceni nu vor mai încasa indemnizație. Motivul!

Primarul din Turceni le-a pus gând consilierilor locali. Cristina Cilibiu vrea să organizeze numai ședințe extraordinare de Consiliu Local, astfel încât aceștia să nu mai încaseze indemnizație, pentru că participarea la astfel de ședințe nu se plătește. La Turceni a revenit în actualitate problema majorităţii. După ce UNPR a fuzionat cu PMP, primăriţa a pierdut sprijinul unor consilieri. Cei de la PMP, care în prezent votează în tandem cu PNL, sunt dispuși să facă o majoritate cu PSD, dar cer funcții. Chiar și pe cea de viceprimar.

Ion Iordache, consilierul personal al primăriței din Turceni, este cel care le dă această veste consilierilor locali. În ultima ședință a aleșilor primărița a plecat împreună cu consilierii PSD înainte de a trece la vot, după ce Cristina Cilibiu a realizat că nu avea majoritate dar și pentru că cei din PNL, susținuți de consilierii PMP au venit cu câteva zeci de proiecte de investiții pentru care nu aveau prevederi bugetare. Supărată, Cristina Cilibiu s-a gândit să-i penalizeze într-un fel pe consilierii din opoziție și a luat decizia de a organiza doar ședințe de Consiliu Local extraordinare. "Din câte am înțeles eu, doamna primar, de acum încolo, pentru că tot a auzit că vor să facă treabă (n.red consilierii) și să fie și o economie și așa mai departe, nu va mai convoca nicio ședință ordinară ca să nu mai poată încasa niciun consilier indemnizația. Și în felul acesta vor fi mai mulți bani la bugetul local. Atunci o să vină chiar ăia care vor să vină pentru comunitate, nu pentru banii de acolo", a declarat Ion Iordache, consilierul primarului din Turceni.  

Daviţoiu vrea funcţii

Liderul PMP Gorj, Nicu Daviţoiu, este dispus la negocieri pentru o majoritate cu PSD dar vrea funcții. "Noi facem majoritate cu orice formațiune care ne oferă funcții administrative. Viceprimar și alte funcții care sunt, pentru că așa se fac negocierile politice", a declarat Nicolae Davițoiu, liderul PMP Gorj.    

Liderul PMP la Turceni este Doru Cornescu, fostul lider al PDL Turceni. Acesta are cele mai mari șanse să acceadă în funcția de viceprimar. Viceprimar la Turceni este în prezent social-democratul Lucian Mărgineanu, fost consilier personal al ex-primarului Dumitru Gâlceavă și președinte al clubului sportiv din Turceni.   

Vizualizări: 3,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: