Căldărușe, despre scandalul cu Boza: Nu-mi amintesc să-l fi făcut hoț!

În culisele negocierilor de la miezul nopții dintre sindicaliștii protestatari și șefii Complexului Energetic Oltenia, atmosfera nu a fost deloc liniștită. Scandalul a luat amploare când minerii s-au simțit păcăliți de conducere după ce a fost înlocuit un cuvânt din acordul semnat de directorul general Sorin Boza. Astfel, s-ar fi schimbat radical lucrurile.

La finalul negocierilor, managerul CEO, Sorin Boza, a semnat un acord prin care le-a promis minerilor salarii mai mari din decembrie și eliminarea discrepanțelor salariale în funcție de profitul companiei energetice.

Toate bune și frumoase până când unul dintre mineri a recitit acordul primit de la conducere. Atunci s-a constatat că fusese modificat un cuvânt care schimba totul. „Dați-mi voie să cred sau măcar să sper că a fost o eroare și nu o chestie intenționată. Nu cred că se pretează cineva la astfel de lucruri. Când am constatat acest lucru, mi-am adus aminte de șmenarii din anii 1990. Îți arătau hârtia de zece dolari sau zece mărci și când ajungeai acasă, constatai că era o bucată de ziar. Eu sper să fi fost o eroare”, a explicat Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, la Gorj TV.

„Au fost animozități”

Spiritele s-au liniștit în final, iar Boza le-a promis că îşi asumă constituirea unui fond de promovare care să armonizeze salariile, precum şi un adaos salarial din luna decembrie. „Când ni s-a dat să lecturăm acel comunicat, în primă fază apărea începând cu luna decembrie. Apoi, ni s-a dat o copie semnată de conducere și am plecat spre sediul Complexului Energetic Oltenia pentru că rămăseseră cei 40 de colegi în grevă. În mașină, am zis să o mai citim o dată să știm ce le transmitem oamenilor. Spre surprinderea noastră, în loc să văd că era începând cu luna decembrie, ceea ce implică faptul că urmează să fie aplicat adaosul din luna decembrie, era strict pe luna decembrie. Am avut o reacție mai nervoasă când am mers din nou la directorul Boza. Era ora unu noaptea. Nu-mi amintesc să-l fi făcut hoț pe domnul Boza, nu rețin, poate pe aproape. Când mă enervez, nu mă prea controlez. Au fost animozități și între noi, sindicaliștii”, a mai transmis Căldărușe.

După ce au fost convocați din nou membrii Directoratului, a fost remediată problema. În comunicat, s-a rectificat eroarea. În prezent, nu se știe câți bani vor primi la salariu minerii și energeticienii din luna decembrie. În luna aprilie, urmează să fie semnat un nou contract colectiv de muncă la nivelul CEO.

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: