Căldăruşe, făcut praf de colegii din sindicat: Este ca ăilalţi!

Gabriel Căldăruşe este contestat de unii colegi din Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER) deoarece organizează alegeri pentru şefii de departamente, dar nu şi pentru preşedinte, rămânând interimar în fruntea sindicatului. Liderul SMER de la Cariera Poiana, Nicolae Pavel, cel care a determinat prin acţiunile sale dezmembrarea FNME, spune că membrii sunt dezamăgiţi de conducere, ajungând la concluzia că actualii lideri sunt „ca ăilalţi“. Acesta a mai dezvăluit că adeziunile la SMER au fost strânse de conducătorii de formaţie de lucru, nu de reprezentanţii sindicali. Gabriel Căldăruşe spune însă că nu are rost să se facă alegeri pentru preşedinte deoarece în curând va fi înfiinţat Sindicatul Mine Energie Oltenia, la care SMER va adera, şi este posibil să candideze pentru şefia noii organizaţii.

După câteva luni de tensiuni în Sindicatul Mine Energie Rovinari, cei care au pus la cale acest sindicat au început să vorbească. Nicolae Pavel de la Cariera Poiana spune că Gabriel Căldăruşe se teme de alegeri, motiv pentru care în august sunt organizate alegeri pentru şefii de sectoare şi departamente, dar nu pentru preşedinte.

Deciziile, luate cu Ruşeţ, nu cu oamenii

Nicolae Pavel spune că deciziile în SMER sunt luate de Căldăruşe şi Ion Ruşeţ, iar membrii sunt ignoraţi. „Oamenii sunt dezamăgiţi şi spun că ne manifestăm şi suntem exact ca cei dinaintea noastră. Şi au dreptate. Avem birou executiv, acolo ar trebui să se ia decizii. Ne vin nişte decizii luate cu domnul Ruşeţ. Părerile noastre nu mai contează“, a declarat acesta la TV Sud. Pavel spune că membrii şi-au pierdut încrederea în acest sindicat de când au aflat că nu se fac alegeri pentru preşedinte. „Când am pornit oamenii au spus că ar fi bine să votăm şi noi de jos în sus. Vino în acest sindicat şi vei putea vota preşedintele. Şi acum toţi sunt dezamăgiţi“. Liderul sindical Gabriel Căldăruşe a menţionat că a fost o şedinţă la care au participat 64 de persoane şi că din aceştia 63 au fost de acord să nu se organizeze alegeri pentru preşedinte, doar Pavel votând împotrivă. El a mai spus la un post local de radio că: „Nu vor fi alegeri pentru preşedinte. Acest sindicat nu va mai avea preşedinte odată cu contopirea celorlalte sindicate din Univers. Va fi un sindicat majoritar, că-i va spune SMEO, că-i va spune altfel contează mai puţin. Asta nu înseamnă că nu o să candidez la sindicatul majoritar şi reprezentativ. În funcţie de cine va candida mă voi orienta. Dacă va candida domnul Ruşeţ îmi voi reevalua şansele. Dacă ar candida dumnealui consider că sunt şanse minimale“.

Nicolae Pavel a dezvăluit şi implicarea administraţiei în semnarea adeziunilor de către administraţie. „Au strâns adeziuni domnul Rovenţa şi domnul Grofu. Au împărţit adeziuni conducătorilor de formaţie care le-au împărţit mai departe. Ce sindicat suntem noi când conducătorii de formaţie strâng adeziuni? (...) I-am zis de mult (n.red- lui Gabriel Căldăruşe), bă nu e bine, nu e ce vor oamenii“, a mai spus acesta.

Pavel: Căldăruşe se poartă ca Marin Golea

Pavel mai spune că Gabriel Căldăruşe se poartă exact ca Marin Golea, liderul sindicatului de la care acesta, dar şi alte câteva sute de persoane au plecat. „În SMER s-a luat această decizie, iar acum să ni se spună că preşedintele de la SMER nu trebuie ales, să meargă în marele sindicat când se va forma, interimar. Acest lucru îi dezamăgeşte pe oameni, nu mai spun de alegerile de la federaţie, când au mers pe litoral. Domnul Căldăruşe a venit exact cum se proceda la domnul Golea. A spus vine Popescu, Ionescu şi Georgescu. Nu a lăsat la libertate, să alegem în Biroul Executiv, să hotărâm care mergem“, a mai spus acesta. „El e prietenul lui Golea”, a replicat Gabriel Căldăruşe.

Pavel mai spune că Gabriel Căldăruşe l-a minţit atunci când l-a întrebat ce se întâmplă pe litoral, la întâlnirea Univers. A menţionat că numirea lui Căldăruşe la Univers nu a fost girată de membrii de sindicat. „L-am întrebat personal pe domnul Căldăruşe despre ce este vorba, că au apărut nemulţumiri. Ce se discută la acest consiliu. Şi mi-a spus: bă, Pavele, aşa e de două ori trei ani pe an, nişte întâlniri. Luni oamenii mi-au spus: bă, acolo sunt alegeri. Nu am crezut. Cum mă, am vorbit cu Gabi şi mi-a spus că nu. Marţi seara spuneau că au fost aleşi. Nu au cerut o părere în Biroul Executiv, sunteţi de acord să ne reprezentaţi? Se puseră la Univers fără să-i aleagă nimeni. Nu e normal“.

ALEGERI

Alegerile pentru şefii de sectoare şi departamente sunt programate pe 17 şi 23 august. Candidaturile se pot depune în perioada 18-31 iulie, iar apoi urmează doză săptămâni de campanie. Nu va fi ales şi preşedintele, ceea ce a creat un adevărat război în SMER.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: