Călin Cristea de la Unirea Alba Iulia a devenit „pandur”

Primul transfer din seria celor anunţate de antrenorul Petre Grigoraş pentru retur a fost deja perfectat aseară. Gorjenii au reuşit să-l transfere pe mijlocaşul Călin Cristea de la Unirea Alba Iulia.

Jucătorul transferat de Pandurii evoluează ca mijlocaş stânga, fiind remarcat de antrenorul Petre Grigoraş care l-a trecut pe lista jucătorilor pe care îi doreşte pentru retur. Cristea a evoluat la naţionala de juniori a României la 15 ani şi până anul acesta şi la echipa naţională de tineret unde a fost convocat de selecţionerul Emil Săndoi chiar dacă evolua în Liga a doua. Anul trecut a fost chemat şi de Răzvan Lucescu la naţionala de seniori.

Născut în Alba Iulia, Cristea  a reuşit să fie cel mai bun produs al noului val de fotbalişti, el fiind convocat de mic la echipa naţională de fotbal. Prima convocare la lotul naţional a primit-o la 15 ani, după acea perioadă luând o pauză şi revenind la naţionala de tineret şi seniori. “Am fost chemat şi la prima reprezentativă, sub comanda lui Răzvan Lucescu. A fost o onoare pentru mine să fiu convocat şi m-am simţit foarte bine printre fotbaliştii tricolori”.

Călin Cristea, a făcut junioratul la Apullum Alba Iulia, la 16 ani debutând în liga a doua la Minaur Zlatna. În 2005 a revenit la Alba Iulia debutând în prima ligă, în perioada 2005-2010 jucând doar pentru Unirea Alba Iulia cu care sezonul trecut a revenit în Liga I dar anul acesta a retrogradat.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: