Trei milioane de euro în modernizarea stadionului din Târgu Jiu

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va intra în refacere, atât suprafaţa de joc cât şi tribunele urmând să fie modernizate. Dacă la suprafaţa de joc nu se va lucra deocamdată pentru că echipa încă se mai antrenează acolo, la tribune lucrările pot demara mai devreme. Noul stadion are deja o machetă care a fost prezentată de arhitecţi la începutul acestei săptămâni, urmând acum să se obţină aprobările necesare demarării lucrărilor.

Lucrările la Stadionul Municipal au demarat practic de ieri cu demontarea băncilor de rezerve. Preşedintele clubului gorjean Marin Condescu a anunţat că lucrările vor demara în această iarnă, funcţie şi de starea vremii. „Până vor  începe lucrările facem antrenament pe Municipal, am rugat şi echipa de Liga a III-a să joace aici, dar văd că încă nu au luat nici o hotărâre”, a spus ieri preşedintele prezent alături de echipă la şedinţa foto a celor două echipe. Clubul Pandurii va fi cel care se va ocupa de lucrările la suprafaţa de joc urmând să se apeleze apoi la construcţia metalică a tribunelor la o firmă specializată.

Oficialii de la Pandurii spun că vor să schimbe totul în stadion, de la suprafaţa de joc la tribune, noutatea constând în faptul că toate tribunele, inclusiv peluzele vor fi acoperite. Modificări importante apar în proiectul stadionului la Tribuna II, situată în faţa Primăriei, unde se intenţionează amenajarea unor spaţii speciale care vor fi administrate tot de către Primăria Târgu Jiu. Este vorba o propunere făcută de Pandurii primarului Cârciumaru de a amenaja acolo o parcare şi un supermarket. Această tribună ar urma să fie amenajată de către Primăria Târgu Jiu urmând ca Pandurii să gestioneze spaţiile de sub peluze şi tribuna I unde se vor amenaja vestiarele.

Stadionul seamănă cu arena Mardan din Antalya

Stadionul din Târgu Jiu va avea după supraînălţarea completă a tribunelor şi a peluzelor, care vor coborî deasupra pistei de atletism, o capacitate de 15.000 de locuri. Tot atâtea locuri erau în stadion atunci când nu se montaseră scaune din plastic, apariţia acestora reducând drastic numărul de locuri la doar 9200. „Capacitatea stadionului se va mări de la 9.200 la 15.000 locuri. Toate tribunele vor fi acoperite, va fi un acoperiş uşor care nu va încărca prea mult costul”, a precizat preşedintele clubului care a preluat modelul acoperişului stadionului Mardan din Antalya. Complexul sportiv Mardan unde Pandurii s-au pregătit în această toamnă are un stadion de 10.000 de locuri care a inspirat conducerea clubului gorjean pentru modernizarea stadionului.

Condescu este în căutare de bani

Investiţia clubului în noul stadion va fi de trei milioane de euro, o parte din costuri fiind suportată de Primăria Târgu Jiu: „Investiţia clubului se va ridica la trei milioane de euro fără să luăm în calcul tribuna II pe care o va face Primăria”.  În ceea ce priveşte fondurile necesare, preşedintele Condescu a explicat că întreaga sumă nu poate fi suportată de club, fiind aşteptat ajutor şi din partea altor finanţatori: „Bani sunt întotdeauna dacă vrei să-i şi faci. Dacă va rămâne numai pe noi e clar că va fi foarte greu. Aşteptăm ajutor de la toţi cei care finanţează fotbalul”.

Amploarea lucrărilor este destul de mare dar este posibil ca lucrările să fie finalizate anul viitor şi echipa să poată juca din nou la Târgu Jiu din turul sezonului viitor.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: