Călinoiu ar vrea să transforme Turburea în oraş...

Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie, spune o vorbă românească a cărei valabilitate s-a confirmat pe deplin la Tismana, comuna transformată în oraş de fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, cu ocazia unor alegeri pe care le şi vedea câştigate pentru partidul său. Tot în prag de alegeri vine şi actualul şef al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi, printre laude pentru candidatul propriul partid, rosteşte şi câteva vorbe despre perspectivele pe care le are Turburea pentru a deveni oraş. Într-o comună în care copii încă mai învaţă la baracă gândul transformării localităţii în oraş nu poate fi decât la fel de amuzant ca şi cel de la Stoina de acum câţiva ani, când fostul edil de acolo a dat chix cu demersul său, cu tot sprijinul parlamentar pe care l-a avut pentru aşa ceva. Oricum, transformarea în oraş nu poate decât să aducă impozite şi taxe mai mari şi eventuale lefuri mai ridicate pentru cei de la Primărie, în rest nici vorbă de alte avantaje, iar cei de la Tismana sunt Stan păţitul şi pot confirma lucrul acesta. Declaraţiile de ieri ale lui Ion Călinoiu au fost făcute în prezenţa candidatul PSD Gorj la primăria Turburea, Teodor Iloiu, care nu a dezvoltat subiectul cu posibila transformare a comunei în oraş pentru că acesta oricum e convins că va câştiga alegerile anticipate din localitate, deşi spune că ştie că anul trecut alegătorii au dorit schimbarea în localitate. Acesta a pierdut atunci scrutinul în turul doi la o diferenţă de 100 de voturi şi crede că în actuala campanie electorală va reuşi să recupereze diferenţa respectivă. Iloiu susţine că a pierdut alegerile din 2008 pentru că, după două mandate ale sale, electoratul a mai dorit şi altceva. 
 Teodor Iloiu a fost prezentat de liderii PSD Gorj într-o conferinţă de presă la care au participat Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Toni Greblă, Alecu Drăgoi, dar şi primarii din Căpreni şi Ţânţăreni. Cei doi edili au fost aduşi lângă liderii organizaţiei întrucât mai marii PSD Gorj au dorit să scoată în evidenţă sprijinul de care se poate bucura Iloiu în cazul câştigării alegerilor. Teodor Iloiu a pierdut însă alegerile din 2008 în condiţiile în care toţi cei care l-au însoţit la conferinţa de presă erau şi atunci în funcţii importante la nivel de judeţ. Mai marii social-democraţi au făcut front comun lângă candidatul lor din dorinţa de a-l ajuta pe acesta şi pentru a arăta că, astfel, Iloiu ar putea beneficia de sprijinul lor pentru a rezolva din problemele comunei, ceea ce, evident, e doar un argument electoral, nu şi o realitate din timpul mandatului.
 Atunci când era primar Iloiu îl persifla până şi pe Nicolae Mischie, care îl critica într-o conferinţă de presă pentru comportamentul lui. În plus, fostul edil nu a venit până acum vreodată la Târgu Jiu ca să se laude cu "realizările" din perioada în care a fost primar, el povestind ieri despre cât de multe lucruri a făcut prin comună. Întrebat de ce a pierdut totuşi alegerile dacă are atâtea realizări, Iloiu a spus că ar fi pierdut legătura cu cetăţenii, ceea ce, evident, nu prea are cum să fie real pentru că la capitolul realizări se poate lăuda Florin Cârciumaru, cel pe care alegătorii l-au reales deja de două ori cu procente mari. Candidatul social-democrat de la Turburea mizează acum pe sprijinul aceluiaşi Cârciumaru şi, eventual, Călinoiu, sprijin care anul trecut nu a contat în faţa alegătorilor care au simţit că edilii pe care i-au avut până acum nu le-au rezolvat problemele din localitate.
 


Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: