Călinoiu către tandemul Weber-Popescu: Nu e bine ce faceţi!

Ion Călinoiu susţine că imediat ce Florin Cârciumaru a anunţat revenirea lui în partid, tineri din PSD Gorj au mers în judeţ pentru a cere preşedinţilor de organizaţii semnături de susţinere a tandemului Mihai Weber - Cosmin Popescu. „Nu e bine ce faceţi”, le transmite Ion Călinoiu, care a spus într-un interviu la Radio Infinit că lupta pentru putere nu este bine văzută în partid.

Reporter: De ce este Mihai Weber împotriva revenirii dvs. în PSD Gorj?

Ion Călinoiu: Eu l-am întrebat pe domnul Weber care a fost poziţia dânsului în conferinţa de presă, fiind sunat de presă. Şi citez, am mesajul, că dacă iau în calcul toată declaraţia, e de bine. Dacă e de bine, înseamnă că nu a avut o poziţie tranşantă împotriva mea. Probabil că şi-a exprimat un punct de vedere care poate fi considerat tendenţios de unii, eu nu îl consider tendenţios. Eu nu am nevoie de o nouă adeziune.

Rep.: Le-a transmis celor de la municipiu să vă primească ei dacă vor.

Ion Călinoiu:  Din organizaţia municipală am făcut parte. În organizaţia judeţeană sunt membrii din organizaţiile locale. Eu am făcut parte din organizaţia locală şi m-am reactivat acolo.

Rep.: A zis că dacă vreţi funcţie de conducere, nu se poate decât după trei luni de la revenire.

Ion Călinoiu: În legătură cu funcţiile de conducere, eu am spus foarte clar că nu mă interesează o funcţie supremă în partid. Mă interesează ca munca oamenilor din PSD să nu se ducă de râpă.

Rep.: A sugerat şi că nu aveţi valoare electorală.

Ion Călinoiu: Din punctul ăsta de vedere este în eroare. Valoarea mea electorală este dată de câştigarea alegerilor, inclusiv de către dumnealui ca deputat, când a fost pe colegiu, ca să nu mai vorbim că am câştigat două mandate de preşedinte pe vot uninominal şi un mandat pe vot indirect. Şi mandatul acesta, pe care l-am pus de bună voie şi nesilit de nimeni în mâna lui Cosmin Popescu, mi se atribuie, fiind pe locul I pe listă. Fără să îmi arog eu toate meritele, sunt meritele partidului care a funcţionat şi funcţionează ca o structură unită, aşa cum ne susţine electoratul.

Rep.: A spus că partidul v-a iertat şi v-a dat un post de director la SGA.

Ion Călinoiu: Putea să spună mult mai multe. Într-un partid nici măcar nu trebuie să lăsăm impresia că există o luptă pentru putere. Nu este nevoie de o luptă internă pentru putere, ci de unirea forţelor ca să câştigăm alegerile care bat la uşă, europarlamentare şi prezidenţiale, nu cum s-au „câştigat” la municipiu. Acţiunea pe care au făcut-o, de a aduna semnături, nu a fost apreciată de toată lumea.

Rep.: A strâns semnături Mihai Weber?

Ion Călinoiu: Păi da, au trimis preşedintele organizaţiei de tineret, împreună cu Claudiu Manta, să ia semnături de la preşedinţii de organizaţii locale, de susţinere a tandemului Cosmin Popescu - Weber, nu împotriva mea. Şi nu au fost apreciate în teritoriu şi eu le-am semnalat treaba asta: nu e bine ce faceţi, că se vede pe faţă şi oamenii nu agreează lupta pentru putere în interiorul partidului.

Rep.: Au strâns prea puţine semnături pentru tandemul acesta?

Ion Călinoiu: Nu ştiu asta. Eu am spus că nu e bună măsura. E nevoie de transfer de responsabilitate către generaţia nouă, dar în deplină concordanţă cu ce înseamnă autoritate câştigată prin drepturile pe care le conferă organizaţia judeţeană.

Vizualizări: 962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: