Weber despre Călinoiu: Nu poate să revină în conducere

Anunţul preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, privind revenirea lui Ion Călinoiu în partid, este privit cu mare rezervă de deputatul Mihai Weber. Acesta din urmă spune că Ion Călinoiu a candidat împotriva partidului, astfel că trebuie consultaţi şefii de organizaţii, pentru a afla ce părere au ei de o revenire a acestuia în PSD. Mai mult, Weber exclude posibilitatea ca Ion Călinoiu să primească funcţie de conducere.

Reporter: A revenit Ion Călinoiu în PSD Gorj?

Mihai Weber: Domnul Călinoiu nu este încă în Partidul Social Democrat. Pentru a intra în Partidul Social Democrat trebuie să facă o nouă adeziune, pentru că şi-a pierdut calitatea de membru atunci când a candidat independent, împotriva...

Rep.: Cei de la ALDE ameninţă că rup alianţa la Gorj.

M.W.: Au fost nişte declaraţii care au inflamat o anumită parte a organizaţiei din PSD şi a unora din ALDE, dar toate lucrurile astea trebuie să le discutăm. Nu cred că este în pericol alianţa, însă trebuie purtate anumite discuţii. Eu, ca preşedinte executiv, trebuie să ţin cont de părerea tuturor membrilor, a organizaţiilor, a preşedinţilor, a primarilor. Vreau să văd care este punctul de vedere al acestora cu privire la subiectul respectiv. După aceea vom avea o discuţie aplicată pe cazul Călinoiu.

Rep.: Dvs. cum vedeţi posibila revenire a domnului Călinoiu în PSD?

M.W.: Eu vreau să trag o concluzie având în vedere reacţia şi dorinţa celor care sunt în Partidul Social Democrat.

Rep.: Credeţi că o să primească şi funcţie?

M.W.: În mod normal, dacă vrea să intre în partid, ar trebui să se mulţumească cu lucrul ăsta, pentru că discutăm despre un lucru pe care domnul Călinoiu l-a făcut de bună voie, acela că a candidat împotriva partidului. Și atunci, normal că nu poate să revină în conducere de la bun început. Dacă vrea să se implice şi dacă organizaţia consideră că are nevoie de persoana domniei sale sau de oricare alte persoane care să aducă un plus, cu mult drag discutăm, dar trebuie parcurse etapele pe care fiecare le parcurge atunci când intră într-o organizaţie. Nu ştiu, este un subiect extrem de sensibil şi nu aş vrea să îi dau prea multă importanţă.

Rep.: Spuneţi că Ion Călinoiu şi-a pierdut de drept calitatea de membru atunci când a candidat independent?

M.W.: Conform statutului, care e legea tuturor organizaţiilor politice, în momentul în care candidezi independent, nu mai eşti membru al organizaţiei respective.

Rep.: I s-a înaintat vreun document în acest sens?

M.W.: Nu trebuie să i se înainteze niciun document. Spune foarte clar în statut că în momentul în care candidezi independent îţi pierzi de drept calitatea de membru. Subiectul a fost extrem de mediatizat, probabil că domnul Călinoiu cunoaşte situaţia în care se află.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: