Călinoiu despre ancheta DNA: Stăm foarte, foarte liniştiţi!

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a comentat zvonurile potrivit cărora procurorii DNA ar fi ridicat documente ce vizează proiectul „Reabilitare, modernizare şi echipare Ambulatoriu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu”, valoarea iniţială a lucrărilor fiind de 19,5 milioane de lei, din care 13,2 milioane erau alocate de Uniunea Europeană, 5,8 milioane de Guvernul României şi 445.000 lei reprezenta contribuţia Consiliului Judeţean Gorj.

Investiţia a fost începută în anul 2011 de Conexvil Rm.Vâlcea, societate care a intrat în insolvenţă după ce a executat mai puţin de jumătate din lucrări. Potrivit unor zvonuri a fost demarată o anchetă DNA, procurorii fiind interesaţi de sumele decontate în avans pentru lucrări neefectuate nici la ora actuală.

Ion Călinoiu dă asigurări că nu sunt nereguli în ceea ce priveşte cheltuirea banilor europeni. Ba mai mult, consideră că verificările DNA reprezintă o normalitate. „Stau liniştit, aparatul propriu al Consiliului Judeţean stă liniştit, nu este nici o neregulă cu privire la cheltuirea banilor sau alte aspecte legate de încălcarea legalităţii. Aşa că şi ceilalţi pot să stea liniştiţi. Nu ştiu dacă DNA a ridicat documente, nu m-a întrebat nimeni de nimic, dar toată lumea trebuie să-şi facă datoria. Vă asigur că stăm liniştiţi. DNA când ridică documente nu înseamnă că te consideră vinovat, se autosesizează sau răspunde unor reclamaţii, dar garantat stăm foarte, foarte liniştiţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, în cadrul conferinţei de presă de ieri.

Lucrările privind reabilitarea policlinicii au fost reluate la sfârşitul lunii ianuarie. SC Novaintermed SRL a fost singurul participant la licitaţia organizată de Consiliului Judeţean. „În momentul de faţă stadiul fizic de execuţie al lucrărilor este de 58%. Deşi termenul de execuţie se întinde până la sfârşitul lunii august, cred că lucrările vor fi finalizate la sfârşitul lunii iunie”, a mai precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: