Călinoiu despre Ponta: Nu era normal să plece, mai sunt de accesat 2-3 miliarde de euro!

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus ieri că o demisie a premierului Ponta în contextul acuzaţiilor aduse de procurori era firească, însă nu era normal să facă un astfel de gest pentru că ar fi dat dovadă de laşitate. Tot ieri, Camera Deputaţilor a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva premierului Victor Ponta.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus ieri că toţi pesediştii au trecut prin emoţii cumplite înaintea şedinţelor de luni când s-a discutat cazul Ponta, însă acum este sigur pe majoritatea parlamentară. ”Era o strângere de inimă a noastră, a tuturor din judeţ, ca primul ministru să zică că face ce este firesc, să se lase la dispoziţia organelor de anchetă, să-şi pună demisia şi să plece. Nu era normal pentru că suntem la sfârşit de program a finanţării europene 2007-2013, când mai sunt de accesat în jur de două, trei miliarde de euro pe programele operaţionale. Indiferent de ce guvern va veni, până se organizează această instabilitate, înseamnă pierderea acestor bani. E bine să faci un pas înapoi şi dai dovadă de laşitate? Noi am accesat fonduri de 60-65% şi acum dacă se pune problema aşa să plecăm şi să lăsăm totul baltă....” a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

În opinia preşedintelui Călinoiu, guvernul Ponta trebuie să asigure guvernarea până în anul 2016. ”Iată că primul ministru pune mai presus decât orice interesul naţional şi e un om care se ţine de cuvânt, că trebuie să trăim într-o stare de normalitate şi starea de normalitate se menţine prin a-şi asuma responsabilitatea. Trebuie să ducem guvernarea până la capăt, în 2016, şi este clar că asta este şi voinţa majorităţii politice, că e alături de noi. UNPR, PC şi Tăriceanu au fost alături de noi şi au spus foarte clar că nu trebuie să abandonăm acum, pentru că e mai important să asigurăm guvernarea decât să intrăm să facem nişte jocuri politice asigurând o altă majoritate”, a adăugat Ion Călinoiu. 

RESPINGERE

Deputaţii au respins, ieri, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese, votul fiind 231 ”pentru” respingerea urmăririi penale şi 120 ”împotrivă”. „Vreau şi cred că Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia şi de a-i apăra mai ales pe alţii, pentru că alţii, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia să-l am. La asta trebuie să ne gândim de acum încolo", a spus Ponta.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: