PNL Gorj, pichetări pentru susţinerea moţiunii de cenzură

Partidul Naţional Liberal (PNL), filiala Gorj, vrea să picheteze Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Ponta. În acest sens, PNL Gorj a solicitat primăriei municipiului Târgu Jiu avizarea cererii de pichetare ce urmează să aibă loc pe 12 iunie între orele 11-14. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a spus ieri că această pichetare este contrară interesului naţional şi că nu va avea rezultatul dorit de penelişti.

Liderii liberali din județul Gorj vor să organizeze vineri, 12 iunie, o pichetare în Piața Prefecturii la care ar urma să participe în jur de 500 de oameni. Peneliștii vor să-și arate în acest fel susținerea față de moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta.

Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj, a spus că moțiunea de cenzură a fost gândită în contextul votului din diaspora și fără a avea vreo legătură cu problemele de natură penală ale premierului Victor Ponta. ”Este clar că atitudinea premierului din aceste momente este o atitudine care enervează populația, nimeni nu-și dorește să aibă un prim ministru care este urmărit penal pentru fapte grave. În momentul în care am gândit moțiunea de cenzură, am făcut-o având în vedere votul din diaspora”, a spus Dan Vâlceanu.

Reprezentanții primăriei Târgu Jiu au spus ieri că astăzi se va discuta de către comisie solicitarea depusă de PNL Gorj. ” Partidul Național Liberal Gorj a depus la registratura Primăriei Târg Jiu o adresă prin care solicită avizarea unui miting ce se dorește a avea loc în data de 12 iunie în intervalul orar 11-14, în Piața Prefecturii, cu participarea a 500 de persoane. Scopul mitingului este susținerea moțiunii de cenzură. Astăzi se va întruni comisia după care se va lua decizia avizării sau nu a mitingului”, a spus Lavinia Trușcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Ce spune Călinoiu

Ion Călinoiu, președintele executiv al PSD Gorj, a avut ieri o reacție cu privire la pichetarea organizată de liberalii gorjeni. Călinoiu îi îndeamnă pe participanţi să fie civilizaţi. ”Mitingurile reprezintă, de fapt, într-un stat democrat o expresie de exprimare a unor oameni care vor să facă un lucru bun. Dacă este un miting constructiv atunci este de apreciat, bineînțeles că există și un miting al nemulțumirilor, toată problema este să dăm dovadă că suntem civilizați, trebuie să vedem și să analizăm ce obiect are acest mitting, dacă este o expresie a unei voințe  politice contrară interesului național atunci nu este un lucru important pentru noi”, a spus Ion Călinoiu, președintele executiv PSD Gorj.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: