Călinoiu face, Manţog desface

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a avut ieri o intervenţie neobişnuită la finalul şedinţei de consiliu. Invitat de un consilier judeţean să se implice în rezolvarea problemei apei calde de la Motru, Călinoiu a făcut mai departe un "apel de suflet" la consilierul judeţean Ionel Manţog pentru rezolvarea problemei. Acesta nu i-a dat răspuns.

Reamintim că Motru a rămas fără apă caldă din cauza lui Călinoiu. Acesta a cerut în urmă cu mai bine de o lună blocarea conturilor SNLO, pentru că societatea ar fi avut datorii către Primăria Motru. Asta în condiţiile în care UATAA Motru, societatea de agent termic care aparţine primăriei, avea datorii duble faţă de SNLO. Astfel, după ce că SNLO subvenţiona practic Primăria Motru, tocmai aici Călinoiu a găsit de cuvinţă de plătească facerea de bine cu blocarea conturilor.

SNLO a decis atunci să nu mai furnizeze cărbune către UATAA, care s-a aprovizionat de la o microcariera privată. Aceasta a livrat o vreme cărbune de proastă calitate, iar în ultimele zile humă, astfel că UATAA a fost nevoită de oprească toate cazanele la începutul lunii august. Călinoiu îi cere acum lui Manţog să intervină pe lângă conducerea SNLO să reia livrarea de cărbune, în condiţiile în care Societatea Lignitului este în intervalul de patru luni în care trebuie să plătească datoriile către buget, altfel se va reveni la blocarea conturilor.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: