Problema sub panou, nerezolvată încă

Echipa de baschet, Energia Rovinari încă are probleme sub panou. Singurul pivot de meserie din lot, Djapa e accidentat iar gorjenii nu au reuşit până în acest moment să transfer o dublură pe acel post.

Nu doar Energia are ceva probleme, ci întreaga Ligă Naţională de baschet! Steaua şi CSM Bucureşti au fuzionat, Giurgiu s-a retras din campionat aşa că în acest moment au mai rămas 14 echipe.

Tot caută un pivot

Energia se antrenează în aceste zile sub comanda secundului / preşedintelui de secţie, Radu Stroescu. Şi asta pentru că principalul Florin Nini e plecat la Jocurile Francofoniei în calitate de selecţioner al naţionalei României de fete. Nini se va întoarce la echipă abia pe 16 septembrie, lipsind o bună parte din ultima fază de pregătiri. Fază în care Energia are încă mari probleme sub panou. Adică pe poziţia 5, cea de pivot. Transferul lui Albjanic nu s-a mai făcut din cauza problemelor medicale ale fostului piteştean. Singurul pivot de meserie din lot, Dalibor Djapa e încă accidentat după entorsa suferită în amicalul cu Timba Timişoara. Gorjenii caută de zor un nou pivot, dar aceştia sunt scumpi şi greu de găsit. Au negociat cu un leton de echipă naţională, dar acesta e prezent la Campionatul European şi nu poate da un răspuns acum. „Eu zic că până la turneul de la Craiova vom avea un nou pivot. Chiar am vorbit cu antrenorii, avem o variantă de pivot de lot național. Nu este român, să fie foarte clar. Mai sunt și alții. Cu unii dintre ei ne-am înțeles și la preț, să vedem acum cu cine vom finaliza, să vedem și antrenorii ce vor zice. E vorba de un pivot de 2,14 m, mie îmi place”, a comentat preşedintele clubului Energia, Laurenţiu Răuţ.

Cad echipele pe capete în campionat !

În Liga Naţională de baschet e un mic haos momentan. Conform previziunilor iniţiale, 16 echipe trebuiau să ia parte la noul sezon. Între timp însă, Steaua şi CSM Bucureşti au fuzionat iar mai nou CSŞ Giurgiu s-a retras din campionat. Au mai rămas astfel 14 echipe iar asta ar putea duce la refacerea ţintarului. Mai ales că nici acest număr de 14 nu e sigur! „Este posibil ca Liga Națională să înceapă chiar cu 13 echipe. Din câte am înțeles și la Farul Constanța sunt probleme foarte mari. Este posibil să se refacă tragerea la sorți. Vom vedea cu cine vom cădea în prima etapă. Inițial trebuia să jucăm cu Târgu Mureș, acum așteptăm să vedem ce se întâmplă. Toată lumea așteaptă să vadă ce decizie se va lua”, a precizat Răuţ.

„Energia va mai juca turneul de la Craiova și încă un meci de prezentare la Tg-Jiu. Meciul de prezentare va fi probabil pe 16, când va sosi și echipamentul. Domnul Nini va veni pe data de 16 aşa că va trebui să-l aşteptăm, nu putem face meci de prezentare fără antrenor.” Laurenţiu Răuţ

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: