Ultimele retuşuri le fac la Memorialul „Gheorghe Daviţoiu”

Energia Pandurii dă ultimele teste înaintea noului sezon. Echipa lui Andrieş trebuie să câştige Memorialul „Ghoerghe Daviţoiu” în faţa propriilor fani. La competiţie au fost invitate Minaur Baia Mare şi Călăraşi.

Energia e o mică enigmă până acum în amicale. A bătut „argintul” şi „bronzul” din Liga Naţională, Ştiinţa Bacău şi Odorhei, dar a pierdut cu Minaur Baia Mare, Timişoara şi categoric în faţa celor de la Turda.

Start la Memorial

New Energia 2013 nu şi-a dovedit încă valoarea. A reuşit ce-i drept două victorii importante în teste, cu Bacău şi Odorhei, dar şi eşecuri greu de digerat cu Baia Mare, Călăraşi sau Turda. Acum e momentul ultimelor retuşuri pentru că startul Ligii Naţionale bate la uşă. Gorjenii organizează tradiţionalul memorial „Gheorghe Daviţoiu” cu o săptămână înaintea debutului oficial de la Constanţa. Energia are parte de adversari accesibili la acest turneu, Minaur Baia Mare şi Călăraşi, aşa că e obligată să câştige. „Este ultima repetiţie înainte de startul noului sezon de la care am anumite aşteptări. Am vorbit şi cu jucătorii, le-am transmis mesajul, cred în potenţialul lor, în valoarea  echipei. Vreau ca jucătorii noştri să aibă atitudine, să joace la acelaşi nivel indiferent de adversarul pe care îl au în faţă”, spune preşedintele secţiei de handbal, Andrei Maioreanu care ţine expres ca acest memorial să aibă loc în fiecare an. „Memorialul „Gheorghe Daviţoiu” este un eveniment special cu o însemnătate aparte. Profesorul Daviţoiu a fost cel care ne-a antrenat, a fost cel care a pus piatra de temelie în handbalul din Gorj, cel care a contribuit la crearea acestei echipe. Cuvintele sunt de prisos. Noi, cei care am lucrat cu profesorul Daviţoiu am decis ca în fiecare an să organizăm un turneu de handbal în memoria profesorului nostru.”

„Este un eveniment emoţionant pentru toţi cei care am fost pregătiţi de nea Gigi aşa cum îl strigam. Sunt două jocuri înaintea startului de sezon destul de importante. Se anunţă un sezon echilibrat, greu.” Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii

Program Memorial:

Vineri, Ora 18:30 – prezentarea lotului Energiei

           Ora 19:00 – meci Energia – Minaur Baia Mare (în pauza meciului va avea loc şi o tombolă cu premii)

Sâmbătă, Ora 10:30 – Minaur Baia Mare – CSŞ Călăraşi

                Ora 16:30 – Energia – CSŞ Călăraşi        (urmat de festivitatea de premiere)

Absenţă – Andrieş va fi lipsit de serviciile interului Andrei Păiuş la acest turneu. „Păiuş a fost învoit câteva zile, a plecat la Timişoara pentru că soţia lui a născut. El este şi accidentat şi oricum nu îl puteam folosi”, a comentat antrenorul Energiei.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: