Călinoiu îl face pe Ponta „gorjeanul anului”

Premierul Victor Ponta este aşteptat săptămâna viitoare să vină la Târgu Jiu într-o vizită prilejuită de şedinţa de alegeri programată să aibă loc la PSD Gorj, şedinţă în cadrul căreia vor fi ocupate o serie de funcţii de conducere rămase vacante la nivelul organizaţiei.

Aceasta ar fi una din puţinele vizite pe care deputatul de pe Colegiul 6 le-a făcut de la alegerile ce au avut loc la sfârşitul anului trecut, treburile importante pe care le are la Bucureşti ţinându-l pe premier departe de alegătorii săi. Ar fi însă de aşteptat ca prim-ministrul să prezinte proiecte prin care să rezolve problemele Gorjului, mai ales că Ponta ar urma să primească în cursul acestei vizite şi titlul de „Gorjeanul Anului”. Consiliul Judeţean are o astfel de propunere pe ordinea de zi a şedinţei ce va fi convocată peste o săptămână, preşedintele Ion Călinoiu confirmând parţial că sunt discuţii purtate pe această temă.

Titlul respectiv a fost acordat pentru prima dată cu un deceniu şi jumătate în urmă, când Nicolae Mischie a primit o astfel de distincţie, după care, sub conducerea sa, pentru câţiva ani, Consiliul Judeţean nu a mai găsit nici un gorjean al anului. Ulterior, titlul a fost acordat către preoţi, medici, oameni de cultură care îşi au rădăcinile în Gorj şi cu care judeţul se poate mândri. Ponta ar urma să primească distincţia în contextul în care este primul prim-ministrul pe care judeţul îl dă ţării de la Gheorghe Tătărăscu încoace. În plus, titlul este oferit la început de mandat, când cota de popularitate a acestuia este destul de ridicată, iar aşteptările alegătorilor în rezolvarea problemelor de zi cu zi rămân şi ele multe.

Senatorul Barbu, revoltat

Vestea că premierul va deveni Gorjeanul Anului l-a enervat la culme pe senatorul PP-DD Tudor Barbu, care nu a ezitat să-l critice în termeni duri pe Ponta pentru anunţul cu privire la renunţarea programului guvernamental „Cornul şi Laptele”. „E minunat dacă se întâmplă aşa ceva. Gorjeanul Anului tocmai a băgat în faliment zootehnia românească prin anunţul de renunţare la programul Cornul şi Laptele. Fermierii aruncă laptele pentru că nu mai au cui să-l dea, mai este şi scandalul acesta cu aflatoxina, şi devine evident că nimeni nu le mai cumpără producţia. Vom deveni dependenţi de importurile de lapte şi de aceea eu nu am cum să-l susţin pe premier într-un astfel de demers ce va deveni o tragedie naţională cât de curând”, spune Barbu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: