Călinoiu îl pofteşte pe Zamfir afară din PSD

Declaraţiile făcute de social-democratul Mihai Zamfir cu privire la poziţiile ocupate de colegii săi de partid în minerit şi energie nu au rămas fără consecinţe. Reacţia cea mai dură a venit ieri de la Ion Călinoiu, care i-a dat de înţeles colegului său că ar fi cazul să nu mai rămână prin filială dacă nu vede "cum se fură" din minerit şi energie. Preşedintele executiv al PSD Gorj nu prezintă şi probe atunci când vorbeşte despre presupusele furturi, dar, ca orice politician, ia foc dacă altcineva spune altceva decât ar dori el să audă.
Ion Călinoiu a reacţionat ieri la spusele colegului său, precizând că se desolidarizează de declaraţiile făcute de Mihai Zamfir la ultima conferinţă de presă a PSD Gorj, dând de înţeles că acesta poate chiar să părăsească partidul. Invitaţia este una total necolegială, dar bună ca lecţie pentru cei care de acum încolo ar mai spune ceva dinspre partea organizaţiei pe o altă melodie decât cea fredonată de Călinoiu, că oricum preşedintele Florin Cârciumaru e de mult pe "mute". Zamfir este şef al biroului investiţii miniere la Complexul Energetic Turceni şi a intrat în atenţia jurnaliştilor după ce a apărut la conferinţa de presă a PSD Gorj, unde a declarat că are şi alţi colegi de partid care deţin funcţii de conducere în minerit şi energie, dar nu la nivel de vârf. 
 "Nu ştiu dacă un şef de birou e un şef, după o vechime de 22 de ani în minerit. Provin din fosta CNLO, din 2004 o parte din noi plecând la Complex. Vechimea şi experienţa şi-au spus cuvântul în păstrarea mea. Cu domnul Manţog nu am o relaţie specială, dumnealui conduce un domeniu, eu îmi fac meseria mea, ne întâlnim rar sau deloc. Suntem suficienţi şi de la PSD care ne vedem de treburile noastre şi care facem să meargă economia Gorjului. Mai important e acum să ţinem Gorjul să pulseze sânge în economie. Şi PSD şi PDL şi PNL au reprezentanţi în minerit, care se rotesc la conducere de-a lungul timpului. Important e ca fiecare să-şi facă treaba şi să meargă economia", spunea marţi Mihai Zamfir. 
 
 A spus altceva decât Călinoiu

 Acestea au fost cuvintele care au inflamat spiritele social-democrate. Declaraţiile respective au fost în totală contradicţie cu poziţiile exprimate de filială până acum, motiv pentru care preşedintele executiv Ion Călinoiu insinuează că Zamfir ar fi putut fi trimis la conferinţa de presă de fostul şef al PDL Gorj Ionel Manţog, aflat acum la conducerea CE Turceni. Călinoiu declară că Zamfir a venit în PSD la recomandarea fostului vicepreşedinte Eugen Vâlceanu, plecat la PDL luna trecută, motiv pentru care nu îl vorbeşte deloc de bine pe şeful investiţiilor miniere de la CE Turceni, semn că supărarea preşedintelui executiv e mare. "El a promovat ideile lui Manţog şi de asta mă desolidarizez de el şi cred că şi Biroul Executiv va face la fel. Dacă nu-i convine poziţia noastră poate să plece de la noi pentru că el e un slugarnic. Pesediştii adevăraţi văd dezastrul din minerit şi energie. El a fost adus la noi de Vâlceanu, Vâlceanu a trecut la PDL, el lucrează la Turceni şi cred că putem specula că l-a trimis Manţog să vorbească la acea conferinţă şi să spună ce a spus", declară Călinoiu, care pare încă să fie "cutremurat" după eşecul de la Turburea. 
 Mihai Zamfir spune, în schimb, că a venit la conferinţa de presă doar pentru că se afla în sediul filialei şi nu din alte considerente. Şeful investiţiilor miniere de la Turceni spune că nu va pleca din PSD şi se declară uimit de reacţia lui Călinoiu, aşa cum şi relatările de ieri din presă l-au "bulversat". Acesta crede că unele vorbe i-au fost răstălmăcite, deşi e greu de crezut că pe toţi jurnaliştii i-a lovit damblaua după conferinţa PSD Gorj de marţi. "Discuţia mea cu jurnaliştii a fost una amiabilă şi, până la urmă, a ieşit cu totul altceva. Eu, Mihai Zamfir, am fost membru PD din august 2005 până în februarie 2006, când am simţit că partidul o ia spre dreapta, deşi eu eram un om de stânga. Domnul Manţog era atunci şef de filială, dar nu are nicio legătură cu ce a fost marţi. Eu mă simt bine la PSD şi acolo vreau să rămân. La conferinţa de presă am ajuns la masa la care era purtătorul de cuvânt al filialei pe considerentul că doar m-am aşezat acolo, nu mă aşteptat să fiu luat şi la întrebări. Cu domnul Vâlceanu mă cunosct de mult timp pentru că am fost şi eu inginer şef la Peşteana, am lucrat în Corpul de Control de la CNLO, şi dumnealui m-a făcut să intru în PSD. M-a prezentat la domnul Călinoiu acum vreun an şi jumătate pentru că pe domnul preşedinte Cârciumaru îl ştiu de când era director la Grimex şi eu lucram la Peşteana. Am văzut acum că m-au făcut şi cal troian, domnul Răuţ de la PNL a spus asta, dar eu consider că e o glumă securistă de-a dumnealui şi-i recomand să-şi vadă doar de treburile dumnealui de securist, că în minerit nu ştiu cât timp a lucrat ca să poată să-şi dea cu părerea", spune Zamfir.

 Degringolada din PSD Gorj

 La rândul său, Ionel Manţog declară că Ion Călinoiu "nenoroceşte" PSD Gorj dacă susţine că el ar avea astfel de puteri şi influenţe încât să stabilească cine să vorbească în conferinţa de presă a social-democraţilor. Manţog spune că declaraţiile lui Călinoiu demonstrează "degringolada" din interiorul PSD Gorj, acesta susţinând că nu are nicio legătură cu apariţia lui Zamfir în faţa jurnaliştilor. De altfel, e greu de înţeles de ce crede Călinoiu că Zamfir a vorbit în conferinţa de presă împins de la spate de Manţog pentru că, dacă e aşa, oricine nu poate să se întrebe decât despre cât de bine mai e organizată filiala PSD Gorj dacă fostul şef al democrat-liberalilor face cărţile acolo. Şi, apoi, Călinoiu îşi bate singur încă un cui în talpă, cui pe care Manţog l-a sesizat deja.
 "Călinoiu e culmea culmilor. Să recunoşti că ai un partid aşa de dezorganizat, că Manţog poate să trimite pe oricine la conferinţa lor de presă, mai rar aşa declaraţii. Călinoiu a nenorocit PSD şi văd că e lăsat să-şi ducă treaba până la capăt. Dacă cineva din PSD recunoaşte că PDL are posibilitatea să aşeze la masa lor la care ţin conferinţa de presă înseamnă că recunoaşte şi degringolada din PSD Gorj. Nu l-am trimis noi pe Zamfir acolo şi n-avem nicio treabă cu asta, ca să fie clar", spune Manţog.
 


Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: