Călinoiu îşi verifică securiştii

Călinoiu îşi verifică securiştii

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, le cere consilierilor să aprobe introducerea unui nou alineat în Regulamentul de organizare şi funcţionare al consiliului, potrivit căruia fiecare dintre ei va trebui să dea câte o declaraţie pe propria răspundere, în sensul că au avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în termen de 30 de zile de la data depunerii jurământului în calitate de ales judeţean. Această propunere vine după ce consilierul judeţean PSD, Valentin Popa, a fost pus de către CNSAS pe lista celor care au făcut poliţie politică.

Şeful J Gorj vrea cabinet propriu

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, vrea să-şi înfiinţeze cabinet, în plină perioadă de restructurare a posturilor. Călinoiu va propune consilierilor, în şedinţa de astăzi, să aprobe modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Judeţean. Una dintre modificări se referă la faptul că: “Preşedintele Consiliului Judeţean poate înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul preşedintelui, compartiment distinct, format din maximum 4 persoane”.

Panouri solare la Căpreni

Centrul de Sănătate din Căpreni va fi încălzit cu ajutorul panourilor solare. Lucrările de montare a nouă panouri solare sunt aproape gata, acestea urmând a fi puse în funcţiune începând cu data de 1 octombrie. Valoarea investiţiei se ridică la circa 2,2 miliarde de lei vechi. Finanţarea a fost realizată în proporţie de 80% din Fondul de Mediu, iar 20% din bugetul Consiliului Local. (D.M.)

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: