Călinoiu, la apus

Se cam termină şi epoca lui Ion Călinoiu. În PSD Gorj, nu-l mai susţine nimeni. Cei tineri şi nepregătiţi îi vor locul, deja manifestându-se în acest sens Alin Văcaru şi Ciprian Florescu. Ambele variante, mult, mult mai proaste decât Ion Călinoiu. Dacă asta va fi alternativa propusă de PSD, înseamnă că partidul e cam terminat în Gorj. Nici seniorii nu îl mai au la inimă pe Călinoiu, din cauza aroganţei din ultimii ani.

Interesantă revolta de ieri a patru deputaţi PSD de Gorj, care l-au făcut pe Călinoiu în fel şi chip. Popeangă, Iriza, Khraibani şi Weber au trimis presei un comunicat în care îl acuză pe Călinoiu că „privește orice demers de reformare și modernizare a PSD Gorj ca un atac la propria persoană”. Şi mai spun deputaţii că „domnia sa și-a atins de mult limitele personale și nu se poate schimba, dorește cu orice preț înghețarea actualei stări de lucruri din PSD Gorj, ca unică modalitate de conservare a puterii și influenței de care se bucură și de care uzează mai mult în interes personal”.

În mare, parlamentarii PSD l-au descris destul de bine pe Călinoiu. Că acesta este destul de limitat în gândire, am văzut cu toţii. Problema este că acest partid, PSD, cu larga contribuţie a celor patru parlamentari supăraţi acum, l-au ţinut pe Ion Călinoiu în fruntea judeţului două decenii. Perioadă în care Ion Călinoiu a blocat şansa Gorjului la o dezvoltare economică şi socială. Nu singur, l-au ajutat şi ai lui din partid să facă asta. Atacul parlamentarilor nu se îndreaptă şi împotriva lui Cârciumaru, pentru simplul motiv că acesta s-a dat demult la o parte de la şefia partidului, fiind acolo doar cu numele. Responsabilitatea acestuia faţă de modul în care arată azi Gorjul este însă la fel de mare ca a lui Călinoiu. Parlamentarii PSD nu au vrut să analizeze asta în micuţa lor revoltă, materializată într-un comunicat de presă care putea fi şi mai curajos de atât.

„Modul defectuos și discreționar în care Ion Călinoiu se implică în viața structurilor subordonate Consiliului Județean a generat un masiv vot anti-Călinoiu și, deci, anti-Ponta, la alegerile din noiembrie. Ne referim în special la salariații Consiliului Județean, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ai Spitalului Județean. Aceeași stare de spirit s-a generalizat și în rândurile cadrelor didactice”, mai spun cei patru deputaţi în comunicat. Dacă aşa stau lucrurile, cei patru aleşi au obligaţia în zilele următoare să detalieze cele scrise la adresa lui Ion Călinoiu. Dacă totul se reduce la o luptă politică pentru şefia PSD, demersul lor nu va interesa prea multă lume. Dacă se bat pentru interesul Gorjului, să lase aluziile şi să dezvăluie tot ceea ce numesc ei „defectuos şi discreţionar”. Pentru că limitele şi caracterul lui Ion Călinoiu au afectat un judeţ întreg, nu doar un partid.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: