Călinoiu nu recunoaşte că deţine drumul Slivileşti-Motru

Pe drumul judeţean 673 B, care leagă localitatea Slivileşti de oraşul Motru se circulă cu viteza melcului. Nici Consiliul Judeţean Gorj şi nici autorităţile locale din cele două localităţi învecinate nu vor să-şi asume responsabilitatea pentru modernizarea acestui tronson.

Tot necazul cade pe capul şoferilor, care sunt nevoiţi să circule cu 20 de kilometri la oră pe toată distanţa parcursă între Slivileşti şi Motru. Pe lângă faptul că trebuie să piardă timpul ocolind gropile, cel mai mult îi enervează pe şoferi că-şi distrug maşinile. „Eu sunt taximetrist în Motru şi fac drumul asta de două, trei ori pe zi. Imaginaţi-vă şi dumneavoastră cât îmi ia mie dacă merg doar cu 10, maxim 20 de kilometri pe oră- E dezastru! Şi nu mă mai gândesc la timp. Oricât s-ar repara maşina asta nu o să pot face faţă defecţiunilor care apar din cauza gropilor”, declară un şofer.

Bucurescu şi Călinoiu nu se înţeleg

În acest caz nimeni nu poate da vina pe iernile grele care distrug asfaltul, pentru că nimeni nu vrea să-şi însuşească acest drum. Reprezentanţii  Consiliului Judeţean Gorj susţin că traseul cu pricina le aparţine celor două localităţi învecinate şi în mod deosebit trebuie reabilitat de societăţile care utilizează acest drum pentru transportul de cărbune. Ion Călinoiu nici nu vrea să audă de acest drum şi îl va prelua doar dacă va fi recondiţionat.  „Drumul de legătură dintre cele două localităţi nu ne aparţine. Şi nici ei nu trebuie să-l repare. Cei care distrug acest drum sunt cei de la SNLO, aşa că ei sunt cei care ar trebui să-l şi repare. Am zis şi cu alte ocazii şi o spun şi acum! Nu voi prelua acest drum până când SNLO-ul nu-l va repara şi-l va preda în stare perfectă. Atunci discutăm de o preluare a drumului care leagă localitatea Slivileşti de oraşul Motru”, susţine Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

La rândul său edilul din Slivileşti susţine că drumul aparţine Consiliului Judeţean. Mai mult, un om de la judeţ este permanent în zonă, de unde monitorizează toate maşinile care traversează drumul judeţean 673 B. „Dacă treceţi în orice zi pe acest drum îi veţi vedea omul pus să pândească maşinile care trec pe acolo. Stă toată ziua cu agenda în mână şi scrie ce maşini trec, numerele de înmatriculare şi le trimite la Consiliul Judeţean Gorj. În fiecare zi face asta. Cum spun că nu le aparţine drumul- E DJ 673 B. Cum spun că nu e al lor-”, declară Sorin Bucurescu, primarul localităţii Slivileşti.

Din această cauză drumul judeţean 673 B, Turceani, Slivileşti, Motru nu a mai fost supus reparaţiilor de ani buni. Până când autorităţile implicate nu vor stabilii cui îi revine sarcina de a moderniza acest drum, şoferii nu ai decât să circule mai rău decât pe un drum de ţară.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: