Primarul din Arcani ţine milioanele pe biroul de la primărie

Primarul din Arcani, Vasile Popescu, a strâns zeci de avize şi documentaţii pentru proiecte respinse. Pentru că a plătit mai bine de un miliard pe ele, primarul le ţine de frumuseţe pe birou.

După ce în urmă cu doi ani a câştigat alegerile locale din Arcani şi a ajuns la Primărie, lui Vasile Popescu i s-a atras atenţia că în comuna respectivă nu sunt aduse fonduri. Văzând aşa, edilul s-a pus pe treabă şi s-a gândit că ce nu au făcut predecesori lui poate realiza el. Nu a fost însă aşa. După ce aproape doi ani de zile a cheltuit aproximativ un miliard de lei vechi de la bugetul local pentru proiecte de investiţii în comună prin măsura 322 acestea i-au fost respinse. „Am făcut cinci proiecte pentru că toţi ziceau că sunt fonduri şi primarii nu le accesează. M-am apucat să fac proiecte. Documentaţie, autorizaţii drumuri. Aproape doi ani am lucrat la ele. Le-am depus şi am primit răspuns. Sunt eligibile, dar se reportează. Am un proiect pentru modernizarea drumurilor locale, pentru modernizarea şi dotarea muzeului sătesc, înfiinţarea unui after school, amenajarea unui parc în zona centrală şi alimentarea cu apă în satul Sănăteşti. Proiectele astea sunt duse. Am făcut contestaţie, dar nu am primit nimic. Nu mai am nici o speranţă”, a declarat Vasile Popescu.

„Nu vor să-i dea şi lui bani“

Acum, primarul le ţine în birou şi se uită la ele cum se prăfuiesc. Le mai scoate din când în când să le arate oamenilor unde s-au dus un miliard de lei vechi, iar în comună nu s-a făcut nimic. „Am maculatură în birou. Ţin dosarele cu proiectele în dulap şi se prăfuiesc. Le mai scot pe birou să arăt tuturor pe ce am dat aproape un miliard de lei vechi, în loc să fac ceva prin comună”, a spus acesta.

Locuitorii comunei Arcani ştiu foarte bine de ce comuna lor nu prosperă şi aşteaptă ziua în care proiecte edilului vor fi luate în calcul „ Am vrea să se facă şi la noi în comună câte ceva, dar dacă ăştia ai mari nu-i dau şi primarului nostru bani. Nu are cu ce să facă omul ăsta dacă nu are bani. Nu vor să-i dea şi lui fonduri să facă ceva pentru noi şi pentru comună”, spune un sătean.

Primarul din Arcani a făcut contestaţii însă până în prezent nu a primit nici un răspuns.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: