Eduard Drăgoi atrage gorjenii cu obiecte indoneziene

Eduard Drăgoi este primul gorjean care a pus bazele unei afaceri cu obiecte confecţionate manual ce provin din Indonezia, Vietnam şi Thailanda. Eduard Drăgoi este din Târgu Jiu, loc în care a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi Facultatea de Management financiar-contabil în cadrul Universităţii „Spriru Haret”.

Administratorul firmei de decoraţiuni interioare spune că tot timpul a avut o înclinaţie spre comerţ, spre business. Acum are propriul magazin în care se găsesc lămpi din ratan, vase de teracotă, bijuterii din pietre semipreţioase, măşti, aplice ornate cu scoici sau genţi din nucă de cocos. Faptul că a deschis primul magazin de decoraţiuni cu specific indonezian a fost doar o întâmplare. „A fost doar o întâmplare că am deschis un magazin de obiecte decorative. Soţia mea dorea să deschidem o bijuterie, dar din cercetările de pe Internet şi din teren ne-am gândit că în Târgu Jiu ar merge un magazin cu specific indonezian”, spune tânărul afacerist. Prima dată când a deschis magazinul peste 80% din produse erau aduse din Bali. „Pe parcurs am început să aducem marfă şi din Thailanda, Vietnam sau din India. Toate produsele sunt confecţionate manual din bambus, zambile de apă, santal, din nervurile frunzelor uscate de palmier, scoici, ratan, coajă de ou, sau din teracotă. În magazin avem statuete şi măşti care nu se mai găsesc în altă parte”, menţionează Eduard Drăgoi.

Gorjenii, atraşi de arta indoneziană

Deşi a fost deschis doar de câteva luni, gorjenii au început să prindă gustul obiectelor confecţionate manual, aduse din Indonezia. Zeci de vizitatori au trecut pragul magazinului şi au cumpărat produse pentru a gusta din stilul exotic al măştilor sculptate din lemn moale din Bali sau al statuetelor. „A fost greu la început, dar cred că a prins ideea. Avem foarte mulţi clienţi care sunt mulţumiţi de produsele oferite”, mai menţionează tânărul. Pentru a-şi atrage clienţii Eduard Drăgoi îşi expune marfa într-un mod deosebit şi chiar studiază mineralele din care sunt prelucrate bijuteriile pentru a le explica celor interesaţi. „Contează foarte mult felul în care îţi expui marfa în magazin. Am înţeles acest lucru pe parcurs şi am încercat să îl fac mai deosebit”, mai menţionează tânărul. Pe viitor, tânărul comerciant se gândeşte să se îndrepte şi spre obiectele africane. „Mi se par foarte interesante, dar sunt destul de greu de găsit. Sper ca pe viitor să extindem magazinul şi să aducem şi marfă africană”, spune acesta. Cât despre produsele tradiţionale gorjeneşti, acesta spune că nu sunt foarte bine promovate la noi în ţară, dar sunt foarte cerute în afară.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: