Bianca Sârbu calcă pe urmele Mariei Apostol

La doar 13 ani, interpreta Bianca Sârbu visează să calce pe urmele Mariei Apostol, cunoscuta interpretă originară din Runcu. Cântecele regretatei interprete născută sub poalele muntelui i-au adus micuţei Bianca Sârbu premii la concursurile la care a participat.

Bianca Sârbu s-a remarcat la Cluj, loc în care  a câştigat premiul I pentru interpretare la Festivalul „Muguri de dor”. „Am început pregătirea muzicală cu profesoara Mariana Sârbu, iar acum mă pregătesc la Palatul Copiilor cu Maria Drăgotoiu Nanu. Primul premiu l-am obţinut la Cluj, iar în acest an am reuşit să obţin premiul II la un festival organizat la Câmpina. Premiul de la Cluj este o mare realizare a mea. A fost primul festival la care am participat şi nu mă aşteptam să am atâta succes”, menţionează Bianca Sârbu. Primul premiu I din viaţa sa a fost obţinut datorită cântecelor Mariei Apostol, pe urmele căreia vrea să calce. „Îmi place foarte mult Maria Apostol. Printre cântecele preferate din repertoriul acesteia se numără «Mă bătea vântul aseară», «Uşurel trecui prin lume» sau „Doină, amărâtă turturea». Este modelul meu în viaţă şi îmi place felul în care trăieşte cântecul”, mai povesteşte micuţa interpretă. În afară de muzică, Biancă mai iubeşte dansul, desenul şi excursiile în natură.

Talentul, descoperit de învăţătoarea sa

Talentul Biancăi a fost remarcat încă din clasa a III-a de învăţătoarea sa, Maria Sârbu. „Mi-am dat seama de calităţile ei vocale cu câţiva ani în urmă, motiv pentru care am folosit-o în diferite activităţi artistice. Pot să spun că a fost sufletul activităţilor artistice ce au avut loc în Şcoala Generală Dobriţa”, spune învăţătoarea Maria Sârbu. Tot aceasta povesteşte că atunci când Bianca a venit la şcoala din Dobriţa, mai exact în clasa a III-a grupul folcloric „Vlăstarele Dobriţei” obţinuse deja multe premii pe plan naţional. „Cu formaţia de dansuri ea în două săptămâni a recuperat ce au învăţat alţii în timp, dovadă că îi place partea artistică, iar calităţile vocale o ajută să interpreteze cântecele Mariei Apostol. Dorinţa mea este ca ea să calce pe urmele fostei eleve Amelia Cârciu şi cântecele Mariei Apostol să îi călăuzească paşii către culmile succesului”, mai menţionează Maria Sârbu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: