Călinoiu nu vrea alianţă cu Morega în Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat la un post de radio local că sub nicio formă nu va agrea o alianţă electorală cu Dan Ilie Morega, în cazul în care acesta va fi pe listele Mişcării Populare. Călinoiu zice că Morega nu are electorat în Gorj, amintind că a luat bătaie şi de la fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicolae Mischie. De altfel, Călinoiu crede că dintre partidele mici cele mai mari şanse să intre în Consiliul Judeţean le are ALDE.

Rep. : Va face PSD alianţă cu PMP în Consiliul Judeţean Gorj?

I.C: Consiliul Judeţean nu va face alianţă cu Morega, vă spun eu sigur. El a fost de mai multe ori pe lista de consilieri judeţeni, a fost şi candidat la preşedinţie de mai multe ori, l-a bătut şi domnul Mischie la vot indirect, l-am bătut şi eu la vot uninominal şi domnul Morega vine cu o experienţă de om politic mai veche şi nu a putut să pătrundă până acum în electoratul gorjean, dar nu mă apuc eu să analizez activitatea domnului Morega. Ştie tot judeţul Gorj ce poate fiecare. Noi avem o experienţă şi de regulă noi când facem o alianţă o facem prin puterea cuvântului şi ne înţelegem de la început, batem palma şi indiferent ce se întâmplă pe parcursul mandatului nu le rupem şi nu le-am rupt niciodată. Acesta este un atu de a face alianţe cu formaţiuni politice serioase.

Rep.: De ce nu vreţi să faceţi alianţă cu Morega?

I.C: Fiindcă nu am vrut nici până acum. Rămân consecvent în deciziile mele.

Rep.: Dar cu Dian Popescu aţi face majoritate la Consiliul Judeţean?

I.C.: ALDE este o soluţie, dar să intre în Consiliul Judeţean. Nu cred că va fi greu, dar acolo va fi vorba de coagularea forţelor şi eu văd în ALDE nucleul important al liberalilor, deoarece liberalii actuali sau noul partid naţional liberal, adică un partid mixt, sunt de fapt pedeliştii. Liberalii sunt cei care au mers la drum cu Tăriceanu care cu adevărat a rămas omul de neclintit în ceea ce priveşte doctrina liberală şi eu cred că ei dacă se unesc, liberalii adevăraţi, pot să rezolve mai bine problemele decât amalgamul PNL şi PDL.

Rep.: De ce nu aţi încercat să-l răzgândiţi pe Radu Angheloiu să demisioneze din ALDE?

I.C: Decizia este a fiecăruia dintre noi, este o decizie personală, dar eu cred că o să mai analize Angheloiu şi o să vadă cum stau lucrurile.

Vizualizări: 642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: