Călinoiu repară drumurile numai pe porţiunile cu case

Drumul județean care leagă comuna Alimpești de Roșia de Amaradia este în sfârșit în vizorul Consiliului Județean Gorj. După ce ani la rând localnicii de aici s-au plâns de faptul că nu mai pot suporta praful, iar șoferii de faptul că-și distrug autoturismele, a început asfaltarea acestui tronson de drum. Nu va fi vorba de o reabilitare totală, ci pe porțiuni. Se va face reabilitare în special în zonele unde sunt case. Porțiunea de drum care este pe raza localității Roșia de Amaradia a fost reabilitată pe o distanță de 1,7 kilometri.

Drumul județean care leagă comuna Alimpești de Roșia de Amaradia arată mai degrabă a uliță sătească. Localnicii din satul Becheni al comunei Roșia de Amaradia ajunseseră în culmea disperării, pentru că nu mai suportau praful făcut de mașinile care treceau pe acest drum. După ani de zile, în care au avut probleme de sănătate din cauza prafului, iar grădinile și cultura de viță de vie au fost afectate, oamenii au acum asfalt la poartă.

Consiliul Județean a alocat fonduri numai pentru asfaltarea unei porțiuni din drumul județean care trece prin fața locuințelor. „Eu am reușit să rezolv problema cu acest drum, pe teritoriul localității. Pot să spun că presa m-a ajutat foarte mult prin mediatizarea situației de acolo și cât au suferit oamenii din cauza prafului de pe drum. Eu am insistat foarte mult la domnul Călinoiu, de câte ori am avut ocazia i-am cerut să-l asfalteze. Ce a rămas este pe raza comune Alimpești și primărița de la Alimpești trebuie să facă și ea lobby ca să rezolve. Numai pe raza localității este 1 kilometru 700 de metri asfaltat și mai am în continuare, tot de acest drum ține, între satul Seciurile și Bustuchin pe un kilometru 900 de metri. Se mută după 17 august și lucrează și acolo. În zonele astea am cerut eu asfaltare. Eu de când sunt primar m-am certat cu domnul Călinoiu pentru drumul acesta”, a spus primarul Liviu Cotojman.

 Mai sunt trei kilometri de asfaltat în Alimpești

Primărița din comuna Alimpești, Elena Mosor, habar nu are dacă pe raza localității pe care o conduce va fi reabilitat drumul județean, deși susține că ar trebui făcut acest lucru. Primărița știe numai că acest tronson a fost prins într-un program de reabilitare. „Este într-un program de reabilitare, dar nu știu ce s-a întâmplat. Pe raza comunei Alimpești ar trebui asfaltați aproximativ 3 kilometri. S-au mai făcut lucrări de întreținere, dar e nevoie de o reabilitare pentru că este trafic pe acest drum”, a spus Elena Mosor.

Balast din abundență pe drumul județean

Șoferii care circulă zilnic pe acest drum au ajuns în culmea disperării pentru că și-au distrus mașinile. Pe lângă faptul că drumul este plin de gropi și denivelări, conducătorii auto susțin că s-a pus balast în exces și la întâmplare, lucru care îngreunează traficul, în loc să-l ușureze. „Eu fac naveta zilnic pe acest drum și mi-am nenorocit mașina. Nici nu pot să-mi cumpăr alta, pentru că va avea aceeași soartă. O mai repar pe asta cât se mai poate. Este bătaie de joc oricum. Autoritățile pur și simplu își bat joc. Eu am lucrat în străinătate, dar dacă ar vedea un străin cum arată drumurile județene la noi, ar rămâne șocat. E bătaie de joc. Drumul ăsta a mâncat mulți bani publici. Au pus balast de nu mai știu de ei, și pe marginea drumului s-au făcut depuneri de balast. S-a dat într-o parte că este în exces și aruncat în bătaie de joc. Rușine să le fie să aibă drumuri din astea în județul primului ministru Ponta”, a declarat un șofer.

Drum reabilitat pe porțiuni

Veștile nu sunt destul de bune pentru șoferi. Acest tronson de drum este într-un program de reabilitare, dar se va turna asfalt numai în zonele cu case, în rest drumul va rămâne la fel, poate va beneficia de o nouă balastare. „Urmează să fie reabilitat și restul drumului pe raza comunei Alimpești. O să facem infrastructura. Să vedem ce soluții găsim pe Dealul Corșorului. Cel mai sigur va fi reabilitat acolo unde sunt case. Investiția se ridică la aproximativ 8 miliarde de lei vechi”, a declarat Ion Călinoiu președintele Consiliului Județean.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: