Șantier în comuna Bâlteni. Toate ulițele vor fi balastate!

Comuna Bâlteni face progrese vizibile de la o lună la alta. Cea mai mare problemă cu care s-au confundat localnicii de aici pare să-și fi găsit în cele din urmă rezolvarea. Este vorba de ulițele și drumurile din comună, care de fiecare dată când ploua mai puternic deveneau greu accesibile și multe locuințe erau inundate. Aceste aspecte vor deveni doar amintire, pentru că autoritățile locale au început balastarea tuturor ulițelor, dar unele dintre ele au fost chiar asfaltate.

Cel mai mare coșmar al localnicilor din comuna Bâlteni va rămâne doar un vis urât. După zeci de ani, sătenii vor scăpa în timpul verii de praful de pe ulițe, iar când plouă, de noroiul și bălțile care făceau greu accesibilă calea de acces spre locuințe. De cele mai multe ori, din cauza șanțurilor înfundate sau inexistente, gospodăriile erau inundate, iar autoritățile locale ridicau din umeri.

În ciuda faptului că și autoritățile locale din Bâlteni se confruntă cu criza financiară, aici s-au găsit soluții de moment până când se vor găsi fonduri pentru reabilitarea și modernizarea tuturor ulițelor din comuna Bâlteni. Unele dintre ele au fost asfaltate, iar la altele se lucrează pentru balastare. „Pe raza comunei Bâlteni avem aproximativ 30 de kilometri de ulițe în toate satele comunei.  Am alocat anul acesta aproximativ 400 de mii de lei pentru balastarea acestora. Nu am contractat o firmă care să facă lucrarea, ci am cumpărat materiale și am închiriat utilaje. Noi încercăm să avem aceste drumuri balastate până la sfârșitul lunii august. Avem și câteva ulițe care au fost asfaltate”, a declarat primarul din Comuna Bâlteni, Gheorghe Păsărin.

„Până în acest moment au fost asfaltați 3,5 kilometri de drum pe ulițele din satul Vlăduleni și urmează satele Moi, Vlăduleni, Peșteana și Cocoreni. În satul Vlăduleni am realizat și rigole pluviale”, a mai spus primarul.

Localnicii, mulțumiți că au drumuri bune

Localnicii din comuna Bâlteni sunt fericiți că au ulițele reabilitate și au speranțe că vor avea și asfalt la poartă. Sătenii  și-au dat seama că de această dată nu au primit doar promisiuni electorale. „Am trăit ziua în care să avem și noi drumurile bune, fără gropi și fără noroi. Sperăm ca în urma acestor lucrări care se fac la drum să nu mai avem probleme nici atunci când plouă, pentru că ne intra apa în gospodărie și ne inunda. Deocamdată se pune balast pe drum, dar e bine și atât pentru că de ani nu s-a făcut nimic. Noi sperăm să ni le şi asfalteze și avem încredere că domnul primar se va ține de cuvânt. De fapt multe lucruri din cele pe care le-a promis în campanie le-a dus la îndeplinire”, a spus o localnică.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: