Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Călinoiu s-a luat la harţă cu directorul de la CE Rovinari

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2009, prilej cu care s-a luat şi de reprezentanţii complexurilor energetice. După ce s-a lăudat cu două drumuri făcute în 2009 la preţuri exorbitante Călinoiu s-a luat la harţă cu directorul Tiberiu Trotea de la CE Rovinari. Trotea i-a reproşat lui Căliniu că se ocupă doar cu criticile, dar nu ajută cu nimic acest domeniu.

După ce a citit câteva pagini cu reuşitele instituţiilor subordonate, care au reuşit să atragă fonduri europene, Călinoiu s-a lăudat cu modernizarea drumului judeţean DJ661 pentru care a plătit sume exorbitante. Terminându-şi speech-ul, preşedintele nu putea pierde ocazia de a ataca complexurile energetice. “Faptul că nu s-au făcut retehnologizări pentru reducerea emisiilor poluante la marii agenţii economici care produc energie electrică, respectiv termocentralele Rovinari şi Turceni, arată o lipsă de seriozitate a acestei problematici”, a declarat Ion Călinoiu. Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat în raportul său de activitate faptul că a iniţiat o serie de întâlniri cu specialiştii din minerit, energie şi agricultură, în vederea înfiinţării unei unităţi specializate a statului pentru reconstrucţia ecologică a terenurilor afectate de activităţile miniere în Gorj. “Nota cu rezultatul întâlnirilor şi propunerile formulate a fost înaintată ministerelor de resort. Interesul Guvernului pentru această problemă este, din păcate, nul. Banii continuă să fie direcţionaţi spre bugetul central, grupurile energetice rămân în acelaşi stadiu de producţie depăşit, iar terenurile folosite şi eliberate nu produc nimic”, a menţionat Călinoiu. Directorul Complexului Energetic Rovinari s-a arătat foarte nemulţumit de raportul de activitate al preşedintelui Consiliului Judeţean, care nu pierde nici un prilej pentru a denigra activitatea termocentralelor. “Denigraţi activitatea a zecilor de mii de muncitori din Complexul Rovinari. Noi plătim o taxă de 120 miliarde de lei vechi pe an pentru că folosim apa Jiului şi multe alte taxe care nu se ştie unde se duc. În momentul de faţă se lucrează la o nouă strategie energetică”, a declarat Tiberiu Trotea, directorul Complexului Energetic Rovinari. Schimbul de replici a fost sistat de către preşedintele Consiliului Judeţean care a anunţat sfârşitul şedinţei.

  

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: