Călinoiu speră că ANI nu-i va interzice să candideze

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nu ia în calcul o decizie negativă a instanţei, în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), ceea ce l-ar ţine departe de o candidatură.  În proces, în apărarea sa a sărit şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Adversarii politici şi chiar colegii de partid speră că Ion Călinoiu va fi scos din cursa electorală de ANI. Călinoiu a fost declarat incompatibil de ANI, decizie pe care acesta a contestat-o. Următorul termen este 25 noiembrie, la Curtea de Apel. În proces a intervenit, cel mai probabil în favoarea lui Ion Călinoiu, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) condus de Ion Işfan. Călinoiu a fost expert în cadrul unui program derulat de ISJ Gorj, pe fonduri europene, şi a încasat nişte bani pe care nu i-a declarat, El spune că a greşit că nu i-a declarat, dar că este nevinovat. „În ceea ce mă priveşte, încă o dată spun că în proiectul acesta am avut calitate de expert ca urmare a condiţiilor puse de finanţator, ca reprezentant al instituţiei prevăzută în lege. Deci eu acolo nu am nicio problemă de incompatibilitate sau conflict de interese. Problema este nedeclararea sumelor. Deci a fost o dată 800 sau 600 de lei şi o dată 800 de lei. Cam aşa ceva, pe 2013-2014. Ele au fost puse pe card, au trecut prin sistemul de impozitare, omisiunea a fost cea care a făcut să nu fie declarată în declaraţia de avere“, a declarat Călinoiu.

El nu ia în calcul situaţia în care va fi declarat incompatibil şi nu va mai putea candida. „Sigur că îmi fac program al prezentului şi viitorului şi programul viitorului este că sunt nevinovat şi instanţa va scoate în evidenţă adevărul. Sunt conştient de faptul că am greşit omiţând acest lucru, dar nu sunt vinovat“, spune liderul PSD.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: