Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Salarii mai mari pentru toţi bugetarii. Deputaţi iresponsabili!

Parlamentarii de toate culorile politice au votat ieri majorarea salariilor cu 10% pentru toţi bugetarii care nu au mai avut în acest an măriri de salarii. Nu creşterea este problema, ci faptul că au făcut-o fără a cere măcar Ministerului de Finanţe un impact bugetar. Mai mult, aleşii promit de ani buni legea unică a salarizării în sistemul bugetar, dar nu o votează, pentru că ar fi defavorizate categorii cu salarii foarte mari, nemeritate. Dacă legea salarizării unice va fi adoptată după indexarea cu 10%, cei cu salarii mari vor fi mult peste grilă, dar nu-şi vor pierde drepturile. Rămâne de văzut dacă indexarea va fi acoperită prin creşteri de taxe, tăiere de investiţii sau concedieri în sistemul bugetar.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanţa 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%. Proiectul a fost votat de 319 deputați, fiind înregistrate 7 abțineri și un vot "împotrivă".

Comisiile pentru muncă și pentru sănătate din Camera Deputaților au adoptat marți, în ședință comună, un amendament la această ordonanță, care se referea numai la personalul din sistemul public sanitar, amendament potrivit căruia salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.

Deputații liberali au solicitat în plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta în această perioadă cu Ministerul Finanțelor, care trebuie să spună dacă această majorare este sustenabilă. Ordonanța 35/2015 prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepție de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

S-a votat cu mâna ridicată, deoarece președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunțat că sistemul de vot electronic este defect. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: