Bercea: Nu Ciurel e de vină, ci cei care i-au indicat Nordul

Nicolae Bercea, unul dintre specialiştii recrutaţi de PNL Gorj în comisia de identificare a unor soluţii pentru CE Oltenia, are deja câteva concluzii. Bercea, pensionar de 10 ani, susţine că nu directorul Laurenţiu Ciurel este de vină pentru situaţia CE Oltenia, ci „cei care i-au indicat Nordul“. Mai mult, în aceeaşi postare pe pagina de Facebook, Bercea spune că nu face parte din echipa PNL Gorj. Bercea a fost în trecut membru PNL şi a candidat pentru un post de senator. Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL, confirmă că cei patru membri ai comisiei nu sunt liberali.

Echipa creată de PNL, formată din Bercea, Emil Huidu, Tiberiu Trotea şi Răducu Teodorescu, a început deja munca, a declarat Dan Vîlceanu. Ei au sarcina de a face o pagină-două A4 de soluţii pentru CEO, după cum a declarat celălalt lider al PNL Gorj, Tudor Barbu.

Selectaţi pentru că nu vor funcţii în CEO

Dan Vîlceanu a evitat să comenteze gândurile lui Bercea, puse pe Facebook, dar a fost de acord cu ceea ce a scris Bercea, că această comisie nu este echipa PNL. „Vreau să clarific însă un aspect: eu nu fac parte din echipa PNL, eu fac parte din echipa unor politicieni gorjeni îngrijoraţi de ce se întâmplă în CEO, care au recurs la acest disperat gest de a înjgheba o echipă formată din specialişti cu expertiză în domeniu, independenţi politic, care mai pot salva ceva ce se mai poate din CEO“, a scris Nicolae Bercea.

„Este punctul dumnealui de vedere şi nu-l comentez. Pot să spun că într-adevăr ei nu sunt membri PNL. Nici nu am căutat să fie membri PNL“, a spus Vîlceanu. Nicolae Bercea s-a mai declarat surprins că nu a fost contactat până acum de liderii PSD Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru.

Nicolae Bercea mai crede că în sistemul energetic sunt mulţi specialişti, membri de partid, dar care „nu au sânge in instalaţie şi se ascund să nu deranjeze şefii“. „Nu e de vină actuala conducere executivă a CEO (acuzată şi pentru erori care nu-i aparţin), sunt de vină cei care i-au indicat NORDUL“, a scris Bercea pe Facebook.

Dan Vîlceanu a mai spus că i-a ales pe cei patru, toţi ieşiţi din sistemul energetic şi minier, pentru că sunt specialişti şi pentru că nu vor funcţii în companie. „Puteam să facem această comisie cu membri PNL. Ideea pentru care am ales varianta asta a fost că oamenii care fac parte din această comisie nu vor funcţii. Prin expertiza pe care au avut-o, pentru că vreau să spun că dacă nu erau ei nici Ciurel nu avea ce conduce, au făcut ce avem noi în judeţ, sunt profesionişti de necontestat. Ideea a fost să demonstrăm că puteam crea o platformă cu oameni care nu vorbesc partinic, ci căutăm soluţii“, a mai declarat Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: