Călinoiu susţine măsurile luate de Ciurel

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, susţine tăierile masive  anunţate de Laurenţiu Ciurel. Călinoiu consideră că orice variantă este mai bună decât insolvenţa.

„Ferească Dumnezeu de ce e mai rău. Contractul colectiv de muncă e responsabilitatea directă a administraţiei Complexului Energetic Oltenia şi a partenerului social. Contractul colectiv de muncă trebuie negociat în condiţiile realităţii zilei de astăzi. Am văzut în ultimii doi ani ce concurenţă este pe piaţă, că preţurile la energia verde sunt mici. Ca atare, Complexul Energetic Oltenia trebuie să se adapteze. Faptul că s-au luat o serie de măsuri, de reducerea a cheltuielilor, mai ales cele subiective, a contat foarte mult”, a declarat Ion Călinoiu.

Şeful judeţului este de părere că managerul Complexului Energetic Oltenia are un plan de măsuri pe termen lung. „Probabil se gândeşte în perspectiva anilor 2014-2020 când una din directivele Comisiei Europene, potrivit strategiei, este aceea de a produce mari mutaţii în piaţa energetică şi cel mai mare pericol este acela de a scumpi certificatele de CO2, care de la câţiva cenţi pe certificat au ajuns acum să fie 7-8 euro/ certificat şi se zice că se va ajunge până la 30. Atunci ar fi un lucru foarte grav”, spune Călinoiu. Acesta crede că se vor rezolva problemele dintre sindicate, care cer demisia lui Ciurel, şi administraţie. „Problema e că în asemenea etape de negocieri apar şi de o parte şi de cealaltă animozităţi care sunt create din interesul de a face cât mai multe pentru CEO. În final cred că vor ajunge la o concluzie care să garanteze menţinerea locurilor de muncă”, a precizat Ion Călinoiu. 

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: