Memoriu anti Dian Popescu, semnat de zeci de primari şi consilieri

Zeci de primari, consilieri şi şefi de organizaţii din PNL Gorj au semnat un memoriu prin care aduc la cunoştinţă preşedintelui Alina Gorghiu aspecte legate de neimplicarea lui Dian Popescu în campania prezidenţială, lipsa de comunicare, dar şi problemele de natură penală ale acestuia. Surse politice susţin că liderii PNL au promis măsuri până la finalul acestei săptămâni. Şeful peneliştilor gorjeni, Dian Popescu, a declarat însă că acţiunile colegilor săi de partid sunt nişte „copilării” şi că nu-l interesează acţiunea atâta timp cât au mai fost şi alţii care au semnat hârtii fără vreun rezultat.

Memoriul dus săptămâna aceasta la organizaţia centrală a Partidului Naţional Liberal are în total 47 de semnatari, printre ei numărându-se primari, consilieri locali, preşedinţi de organizaţii locale, dar şi simpli membri ai PNL Gorj. Mihai Paraschiv, consilier local, a dezvăluit faptul că memoriul a fost semnat de zece primari din 13 şi că toţi vor schimbarea lui Dian Popescu din fruntea organizaţiei. “Am depus un memoriu la sediul PNL, doamna preşedintă, Alina Gorghiu, a luat act de existenţa acestui memoriu care a fost semnat de zece primari ai partidului. Sunt multe nemulţumiri legate de activitatea lui Dian Popescu în cadrul organizaţiei judeţene. Am solicitat să se tranşeze situaţia în Biroul Permanent de vineri de la Iaşi”, a declarat Mihai Paraschivu, consilier local.

Cert este că peneliştii gorjeni i-au şi găsit înlocuitor lui Dian Popescu în funcţia de preşedinte de organizaţie. Sunt vehiculate două nume în rândul liberalilor gorjeni, spune liderul organizaţiei de tineret a PNL Gorj, Mihai Paraschiv. „Ne dorim altă persoană, nu-l mai vrem pe Dian Popescu. Sunt vehiculate două persoane care ar putea să preia organizaţia, dar nu pot să vă spun mai multe pentru că nu este momentul”, a adăugat Mihai Paraschiv. Cel mai probabil, viitorul preşedinte va fi un primar care a avut rezultate bune în alegeri, cum ar fi Leuştean de la Novaci sau Vulpe de la Câlnic.

„Nu mă interesează memoriile lor”

Printre semnatarii memoriului se numără primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, care nu de puţine ori şi-a manifestat nemulţumirea legată de activitatea lui Dian Popescu din fruntea organizaţiei judeţene. „Da, există acel memoriu, eu sunt unul din semnatari. Din câte cunosc eu, sunt şapte primari care au semnat din 11, pentru că doi nu s-au luat în considerare, respectiv Păsărin de la Bâlteni şi Calotă de la Urdari, care au avut intenţia de a pleca din PNL. Eu nu sunt interesat de nicio poziţie în această organizaţie, mi s-a propus dar am refuzat pentru că sunt prea ocupat cu problemele administrative. Cu siguranţă că vor avansa mai multe nume în perioada următoare”, a declarat Constantin Bobaru, primarul PNL din Bumbeşti Jiu.

Liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu, s-a amuzat la auzul acţiunilor colegilor săi de partid. Dian Popescu cataloghează drept „copilării” încercările primarilor de a-l da jos din fruntea organizaţiei declarând că nu-l interesează nemulţumirile colegilor şi că au fost mulţi care au semnat hârtii fără niciun rezultat. „Nu mă interesează memoriile lor, au mai semnat hârtii şi pe la sediul PDL o dată şi le-au trimis, aşa că nu mă interesează”, a declarat Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: